ХХІІ Запорізька обласна звітно-виборна конференція Профспілки працівників державних установ

24.06.2020р.

       Відповідно до статей 48, 53, 87 Статуту Профспілки, постанови V Пленуму ЦК Профспілки, згідно  постанови VІ пленуму обкому профспілки    від 20.12.2019р.      та постанови    VІІ  пленуму   обкому  від 06.04.2020  „Про  внесення змін  до постанови  VІ  пленуму обкому Профспілки  від   20.12.2019 р.  № Пл.-VІ-2 «Про  початок і терміни проведення    звітно-виборної кампанії у   Запорізькій  обласній  профспілковій організації     працівників державних установ     України  у 2020 році»,  звітно-виборна конференція Запорізької  обласної  профспілкової організації  працівників  державних установ України відбулась 24.06.2020р. в м.  Запоріжжі з дотриманням  обмежень  адаптивного  карантину.

      На терміни проведення звітно-виборних зборів та конференцій в певній мірі вплинуло введення карантинних обмежень.    

Кількість первинних профспілкових організацій, в яких проведені  вибори з січня  по  червень  2020 року  складає  247 (100%), з них  в первинних організаціях  до 50 членів  Профспілки-215,  від 51 до  150 -28. понад 151 членів Профспілки - 4.

      В ході  звітів і виборів усі профспілкові органи організаційних ланок Запорізької обласної профспілкової організації працівників держустанов отримали задовільну оцінку роботи, а кожен профспілковий представник – довіру спілчан представляти і захищати їх інтереси на новий виборний термін, в якості профспілкового лідера.

 Zaporizhzhja4

Заміна профспілкових кадрів склала    - 3 особи   в райкомах, 1 особа  в міськкомах,  1- в об’єднаних профкомах  та 1 - в первинних профспілкових організаціях обласного центру.

      На обговорення делегатів ХХІІ звітно-виборної конференції були винесені питання:

  1. Про підтвердження повноважень делегатів ХХІІ звітно-виборної конференції Запорізької обласної  профспілкової організації працівників державних установ  України.
  2. Про порядок денний та регламент роботи ХХІІ звітно-виборної конференції Запорізької обласної профспілкової організації працівників державних установ  України.
  3. Про звіт обласного  комітету профспілки працівників державних установ  України  про роботу обласного комітету за період з жовтня 2015 року по червень 2020 року.
  4. Про звіт про роботу ревізійної комісії обласної профспілкової організації працівників держустанов України, проведену у звітному періоді з жовтня 2015 року по червень 2020 року. 
  5. Про звіт про роботу мандатної комісії обласної профспілкової організації працівників держустанов  України , проведену у звітному періоді з жовтня 2015 року по червень 2020 року.
  6. Про підтвердження  повноважень  членів обкому Профспілки.
  7. Про обрання голови Запорізької обласної  профспілкової організації працівників державних установ  України.
  8. Про обрання заступника голови Запорізької обласної профспілкової організації працівників державних установ  України.
  9. Про обрання  президії   обласного  комітету Профспілки  працівників державних установ України.
  10. Про затвердження  повноважень делегованих до складу  мандатної комісії Запорізької обласної  профспілкової організації працівників державних установ  України.
  11. Про затвердження Положення про  мандатну комісії Запорізької обласної  профспілкової організації працівників державних установ  України.
  12. Про затвердження повноважень делегованих до складу  ревізійної комісії Запорізької обласної  профспілкової організації працівників державних установ  України.
  13. Про затвердження Положення про ревізійну комісії Запорізької обласної  профспілкової організації працівників державних установ  України.
  14. Про делегування повноважень обласному комітету Профспілки.
  15. Про вибори делегатів на ХХVІ  Запорізьку  обласну  міжспілкову  конференцію профспілок.
  16. Про делегування представників Запорізької обласної  організації Профспілки до складу Запорізької обласної ради  профспілок.
  17. Про делегування представників  Запорізької обласної  організації Профспілки до складу   ревізійної комісії  Запорізької обласної ради  профспілок.
  18. Про вибори делегатів  на VІІІ з’їзд Профспілки.
  19. Про делегування представників до складу  ЦК Профспілки.
  20. Про надання статусу постійних делегатів.

     Згідно затвердженого регламенту роботи мандатна комісія перевірила повноваження  прибулих на конференцію делегатів і визнала їх дійсними.

     Явка делегатів склала 70%. (обрано 70 делегатів, присутні-49 делегатів).Zaporizhzhja2

     Конференція пройшла в конструктивній, діловій атмосфері. Робота обласного комітету у звітному періоді визнана  задовільною.

     Спільними зусиллями всіх гілок профспілки вдалось вирішувати питання оплати праці службовців в структурах державного управління та органів місцевого самоврядування, не допускати огульного, не обґрунтованого скорочення штатів.

     Для досягнення бажаного результату обласним комітетом були використані різноманітні форми впливу- виступи, звернення, петиції, участь в протестних акціях.

     Була суттєвою матеріальна підтримка членів профспілки. Приділялась увага культурному , спортивному розвитку колективів.

Zaporizhzhja3

     Виступаючі  на  конференції відзначали, що ми добре розуміємо ступінь  відповідальності, яка  лежить на  профспілках. Тому  пріоритетними  завданнями і надалі є: захист  соціально-економічних і трудових прав  та  інтересів  членів  профспілки  на  основі вдосконалення  колдоговірної роботи, збереження  цілісності  і єдності  профспілкових організацій, посилення  мотивації  профспілкового членства.

     Необхідно  сповна  реалізувати призначення  профспілок бути  надійним захисником трудящих, здобути  авторитет  і визнання  у суспільстві. 

     В звітній доповіді  голови  обласної профспілкової організації було  відзначено, що президія обласного комітету профспілки вдячна усім  за громадську роботу. Ми повинні  бути єдиною, потужною, монолітною командою. Тільки  разом ми - сила!

     Було відмічено що в  сучасних умовах життя,  профспілкова організація зіткнулась із серйозними викликами і випробуваннями , несправедливістю зі сторони окремих дій влади  і роботодавців. Поставлені задачі на перспективу і шляхи їх вирішення.

     Головою обласної  профспілкової організації обрана  ФЕДОРЧЕНКО Ганна  Григорівна. Заступником  голови  на  громадських засадах –ДАЦЕНКО  Анатолій  Володимирович.

За інформацією

голови Запорізької обласної

організації Профспілки

Федорченко Г.Г.