06-08 червня 2018 року у м. Чернігові стартував новий етап реалізації спільного проекту «Розвиток державного сектору в Україні» між Профспілкою працівників державних установ України та Профспілкою державних службовців Швеції Fackfӧrbundet ST. На базі Північного регіонального представництва Центру профспілкових знань Профспілки працівників державних установ України 60 профспілкових активістів з Донецької, Сумської, Полтавської, Чернігівської, Черкаської, Харківської, Київської областей та м. Києва проходили семінари «Базового курсу навчання». Серед учасників: голови первинних профспілкових організацій, члени виборних органів територіальних організацій Профспілки, члени Молодіжних рад регіональних організацій профспілки.

«Навчання – є одним із головних та пріоритетних напрямів роботи Профспілки працівників державних установ України. За результатами опанування навчального курсу, голови первинних профспілкових організацій отримують можливість ефективно застосовувати механізми захисту членів профспілки на місцях, здобудуть необхідні практичні навики для особистісної самореалізації та розвитку. Глибоко переконаний, що організації Профспілки мають працювати, застосовуючи  сучасний досвід наших європейських колег, але в той же час пам’ятати, що ми маємо взяти відповідальність за себе, свою країну та людей, які довірили нам захист своїх трудових прав», - зазначив Юрій Піжук, голова Профспілки працівників державних установ України.

Важливість нового етапу реалізації проекту підкреслила Бріта Лейон, Президент Профспілки державних службовців Швеції Fackfӧrbundet ST у надісланому нею листі: «Теплі вітання від Вашої Шведської дружньої Профспілки ST. Ми дуже раді можливості нашої спільної роботи та співпраці. Члени наших Профспілок, державні службовці Швеції та України, працюють на благо наших громадян. Для того щоб члени наших Профспілок мали можливість виконувати їх важливу роботу найкращим чином, вони повинні мати гарні умови праці. Сильні та дієві Профспілки є передумовою того, що державні службовці мають гідні умови праці на робочому місці. Разом ми працюємо задля досягнення спільної мети. Я з нетерпінням очікую продовження нашої прекрасної співпраці!».

Графік навчальних семінарів був надзвичайно насиченим, але представлені до викладу теми модулів були цікавими та корисними, а отже час пролетів дуже швидко. За допомогою інтерактивних методів викладання, з використанням презентаційних матеріалів та під наставництвом досвідчених викладачів підприємства «Навчально-методичний центр» Федерації профспілок Чернігівської області, працівників виконавчого апарату Профспілки,  учасники семінарів опанували модулі з історії профспілкового руху, правового захисту членів профспілки, охорони праці, соціального діалогу та колективно-договірної роботи, ведення бухгалтерського обліку в первинних організаціях профспілки, організаційної та інформаційної роботи.

Профспілковий лідер має бути не лише озброєний знаннями, але бути сильною особистістю. Тож кожен учасник мав можливість розвинути лідерські якості під час тренінгу з психології міжособистісного та колективного спілкування, навчитися управляти стресом та опанувати мистецтво комунікацій.

Надзвичайно важливою частиною семінару стала можливість обміну досвідом, спілкування та комунікування учасників. Під час вивчення різних тем «Базового курсу навчання» учасники здобували нові знання та обмінювались досвідом профспілкової роботи у колі однодумців та колег. А перебування у затишному, привітному та старовинному місті Чернігів створювало гарну атмосферу для навчання та відпочинку.

Профспілка працівників державних установ України висловлює вдячність адміністрації та викладачам підприємства «Навчально-методичний центр» Федерації профспілок Чернігівської області, та особисто директору –Тетяні Осадчій, за гостинність та організаційно-технічне забезпечення навчального процесу. Висловлюємо щиру вдячність головам регіональних організацій Профспілки за сприяння навчанню профспілковців.

Профспілка працівників
державних установ України

Більше фотографій у мережі Facebook за посиланням

https://www.facebook.com/StateEmployeesUnionofUkraine/