Івано-Франківська обласна організація Профспілки

Підписано Меморандум про співпрацю між Івано-Франківською обласною організацією Профспілки працівників державних установ та регіональним відділенням Асоціації міст України.

Регіональне відділення Асоціації міст України об’єднує переважну більшість територіальних громад області, де працюють члени галузевої Профспілки. У них спільна мета та спільні пріоритети – сприяння в роботі громад, турбота про людей і їх добробут, представництво і захист прав та інтересів працівників. В обох інституцій достатньо можливостей та потенціалу для взаємовигідної співпраці. Тут можуть стати корисними спільні зусилля АМУ та Профспілки у наданні методичної, правової та практичної допомоги територіальним громадам, навчанні їх працівників і профспілкових активістів, забезпеченні організаційної та інформаційної підтримки.

При підписанні Меморандуму голова регіонального відділення АМУ Руслан Марцінків та голова обласного комітету Профспілки Ніна Гушпіт висловили впевненість, що задекларовані у ньому домовленості дадуть реальні позитивні результати для розвитку територіальних громад області і соціального захисту їх працівників, а головне – сприятимуть підвищенню рівня життя людей. А цього можна домогтися тільки спільними зусиллями.

Меморандум підписано  Керівники обкому Профспілки та регіонального відділення АМУ

Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ разом з обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провели з навчання працівників органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій області з питань правового регулювання трудових відносин та соціального забезпечення працівників.

Близько половини слухачів – голови первинних профспілкових організацій галузі.  

Два дні заняття проводилися онлайн із використанням технологій дистанційного навчання, третій безпосередньо в центрі. Слухачам були прочитані не тільки лекції, а й проведено презентації, практикуми та обмін досвідом з найбільш актуальних питань.  Велику зацікавленість викликали виступи діючих профспілкових лідерів: голови обласної організації Профспілки Ніни Гушпіт та члена президії обласного комітету Профспілки, голови профкому виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Андрія Лиса, які були побудовані на їх власному багаторічному досвіді профспілкової роботи.

Голови первинних профспілкових організацій також одержали чимало роздаткових матеріалів, які їм знадобляться у повсякденній роботі, зокрема статут Профспілки, брошуру з рекомендаціями щодо укладання колективних договорів, методичні розробки з питань мотивації до профспілкового членства, рекомендації з організації роботи первинок та планування їх роботи тощо. Всі слухачі отримали відповідні сертифікати про підвищення своєї кваліфікації.

Слухачі заключного дня семінару  Н. Гушпіт виступає перед учасниками семінару

Налагодження соціального діалогу у територіальних громадах – сприяє покращенню взаєморозуміння з органами державної влади, профспілками і роботодавцями.

З метою залучення територіальних громад до соціального діалогу обласною тристоронньою соціально-економічною радою проведено виїзне засідання круглого столу на тему: “Співпраця державних органів, профспілок і організацій роботодавців з територіальними громадами для вирішення проблемних питань та регулювання економічних, соціальних і трудових відносин”. Участь у заході взяли представники сторін ради від органів державної влади, профспілок і обласної організації роботодавців, а також керівники Рожнятівської та Брошнів-Осадської територіальних громад, їх структурних підрозділів, старости сіл, податківці та підприємці.

Учасників круглого столу ознайомлено з основними завданнями і цілями соціального діалогу щодо регулювання, консолідації, інформування, прогнозу та контролю в системі соціально-економічних і трудових відносин. 

Під час засідання завідувач відділу організаційно-масової роботи Івано-Франківського обласного комітету Профспілки працівників державних установ Валерій Крецул проінформував присутніх про можливості, пріоритети і конкретні результати роботи обласної організації профспілки у представництві та захисті прав та інтересів спілчан. Рожнятівський селищний голова Василь Рибчак акцентував увагу присутніх на проблемних питаннях територіальної громади, які потребують пошуку шляхів їх вирішення, зокрема щодо утримання закладів охорони здоров’я вторинного рівня, дитячих садків, стану інфраструктури, зокрема доріг. Представники обласних організацій відповіли на запитання присутніх підприємців.

Такі заходи будуть періодично проводитися і в інших територіальних громадах області.

Круглий стіл обласної тристоронньої соціально економічної ради     Учасники засідання круглого столу в Рожнятівській ТГ

В Солотвинській територіальній громаді створили профспілкову організацію

3 червня в колективі Солотвинської територіальної громади відбулися установчі збори із створення первинної профспілкової організації, в яких взяло участь 49 працівників.

Перед їх початком селищний голова Манолій Піцуряк  висловив свою позицію з цього питання, а завідувач відділу організаційно-масової роботи Івано-Франківського обласного комітету  профспілки Працівників державних установ Валерій Крецул проінформував про вимоги Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», а також розповів про роботу обласної організації Профспілки із захисту трудових, соціально-економічних  прав та інтересів спілчан.                                                              

Учасники установчих зборів одностайно підтримали ідею створення первинної профспілкової організації, визнали статут галузевої Профспілки, прийняли рішення  клопотати  до обласного комітету Профспілки працівників державних установ про включення новоствореної первинки до її організаційної структури та обрали профспілковий комітет і  ревізійну комісію. Головою профкому довірили бути начальнику відділу економіки Лілії Купчак, а головою ревізійної комісії провідному спеціалісту відділу бухгалтерського обліку і звітності Оксані Огерук.                                                                     

Представник обласного комітету Профспілки Валерій Крецул побажав новоствореній первинній профорганізації плідної роботи на благо колективу та пообіцяв їй всебічну підтримку обласного комітету Профспілки і свою особисто, не тільки як профспілкового працівника, але і як земляка мешканців Солотвинської громади. Він також вручив голові профкому статут Профспілки та буклет з досвіду співпраці профспілкового комітету  і керівництва Івано-Франківської міської територіальної громади, який нещодавно був узагальнений та схвалений Президією обласного комітету Профспілки.                                                                                                                                         

З низки інших територіальних громад області також надходять повідомлення про бажання створити  первинні профспілкові організації.

З головою профкому Солотвинської ТГ  Виступають голова ТГ Манолій Піцуряк та представник обкому Профспілки Валерій Крецул

 

Миколаївська обласна організація Профспілки

Налагоджуємо соціальний ділог з громадами

Апарт Миколаївської обласної організації Профспілки з робочим візитом відвідав трудовий колектив Горохівської ОТГ Баштанського району з метою організації нової профспілкової організації.

Відбулася зустріч голови обласної організації Профспілки Бугаєнко Т.І. з головою ОТГ Шевчук Іриною Валерієвною.  Бугаєнко Т.І. виступила перед активом ОТГ та надала розгорнуту інформацію про роботу обласної організації Профспілки, а також відповіла на багато питань, які сьогодні хвилюють членів громади.

В той же день відбулися збори та прийнято рішення по створенню первинної профспілкової організації Горохівської ОТГ та обраний профспілковий комітет.

Також відбулася зустріч апарату Миколаївської обласної організації  ППДУ з колективом Єланецької об`єднаної територіальної громади з метою організації нової профспілкової організації (голова ОТГ – Баденко Любов Василівна).

За результатом зустрічі трудовий колектив Єланецької ОТГ прийняв рішення про створення первинної профспілкової організації.

IMG 3642 1   IMG 3648

 

IMG 3613    IMG 3612

 

Черкаська обласна організація Профспілки

Профспілковий актив Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ відвідав визначні місця Хмельниччини, Чернівеччини та Тернопільщини.

Вишневець      вул. Кобилянської Чернівці

 

Луганська обласна організація Профспілки

Наркотична та алкогольна залежність – це недуг, який з року в рік молодіє. І нині згубними речовинами починає цікавитись все більша кількість людей. З метою запобігання розповсюдження наркоманії та алкоголізму нещодавно членами первинної профспілкової організації Лисичанського міського центру соціальних служб було проведено профілактичну лекцію за темою: «Профілактика алкогольної та наркотичної залежності». Учасниками лекції стали військовослужбовці Луганського прикордонного загону ім Героя України полковника Євгена Пікуса.

Метою лекції було надання інформації щодо впливу наркотиків та алкоголю на організм людини та неприпустимість їхнього вживання. Учасники уважно слухали доповідачів та задавали питання, які їх цікавили.

Ми сподіваємось, що отримана інформація вбереже життя та здоров’я від необдуманих вчинків та наслідків.

изображение viber 2021 06 18 10 32 55  изображение viber 2021 06 18 10 32 56

 

За інформацією

обласних організацій Профспілки