Запорізька обласна організація Профспілки

Голова обласної  профорганізації Федорченко  Г.Г. та  працівники  виконавчого  апарату  обкому  профспілки взяли  участь  в проведенні конференції Оріхівської районної  профспілкової організації працівників держустанов. Обрано нового голову  Оріхівської  районної  профорганізації Середу  Сергія  Васильовича. Прийнято  рішення  про  перейменування  районної організації  в Оріхівську  територіальну  профспілкову  організації працівників державних установ  України. В роботі конференції також взяв участь міський голова Оріхівської міської ради  Хворостянов  А.А.

02 вересня 2021року голова Запорізької обласної профспілкової організації працівників держустанов України  Федорченко Г.Г. зустрілася з трудовими  колективами Таврійської сільської ради та Комишуваської селищної ради. Обговорювалися актуальні питання профспілкової роботи.

didzhestzap2025

didzhestzap2023

didzhestzap2021

 

didzhestzap2024

 

За ініціативою Молодіжної ради  Запорізької обласної  профорганізації  працівників держустанов  України щорічно первинні  профорганізації виділяють кошти  на  придбання подарунків  першокласникам.

За інформацією  профорганізацій станом  на  02.09.2021р. подарунків вручено   на суму 45 тис. грн. Збір інформацій з цього питання  продовжується. В 2020 році подарунків було закуплено  з допомогою коштів  обкому профспілки  на  суму 250, 8 тис. грн.

didzhestzap2022

На  знімках: вручення подарунків першокласникам головою Бердянської міської профорганізації працівників держустанов  Куртовою І.В.

 

Черкаська обласна організація Профспілки

 Навчання профактиву

Децентралізація є чи не найпріоритетнішим напрямком реформ в Україні останніх років. Проте, успішність та можливість проведення такої реформи напряму пов’язана із кадровим потенціалом об’єднаних територіальних громад. Саме наявність працівників, які зможуть забезпечити ефективне та якісне надання послуг громаді зможе забезпечити подальший розвиток та спроможність органів місцевого самоврядування.

Відповідно, Черкаським обласним комітетом профспілки працівників державних установ ініційовано проведення виїзних семінарів на тему «Реалізація кадрової політики в органах місцевого самоврядування».

Так, 08 вересня поточного року обкомом профспілки спільно з Черкаським регіональним центром підвищення кваліфікації та Міжрегіональним управлінням НАДС в м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях за підтримки Золотоніської районної ради проведено семінар для посадових осіб місцевого самоврядування Золотоніського району, участь у якому взяли представники 11 об’єднаних територіальних громад та районної ради.

Chercasydidzhest20222

Відкривали семінар голова Золотоніської районної ради Борис Євмина, голова обкому профспілки Василь Олійник та голова міськрайонного комітету профспілки Сергій Стрижак, а реалізовували програму семінару Василь Олійник, голова обкому профспілки державних установ, Оксана Бусля, заступник начальника Міжрегіонального управління НАДС в м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, Костянтин Шваля та Наталія Ігнатенко головний спеціаліст – юрисконсульт та головний спеціаліст Міжрегіонального управління НАДС в м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях відповідно.

В рамках семінару викладачами розкрито питання щодо загальних засад проходження служби в органах місцевого самоврядування, процедур вступу та просування по службі, рангів посадових осіб місцевого самоврядування, особливостей обчислення стажу, надання відпусток, атестації та щорічного оцінювання, дисциплінарної відповідальності, обмежень, пов’язаних із реалізацією функцій місцевого самоврядування, а також дій кадрових служб під час зміни структури органу місцевого самоврядування.

Chercasydidzhest2021

Також, учасники семінару отримали інформацію щодо процедур ведення соціального діалогу в органах місцевого самоврядування та ролі профспілки в процесах захисту прав їх працівників.

Слухачі мали можливість не тільки прослухати лекції щодо вказаних тематик, а й отримати вичерпні відповіді на питання, які у них виникали з будь-яких питань проходження служби в органах місцевого самоврядування.

Chercasydidzhest20211009

За результатами семінару 26 його учасників отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації за спеціальною короткотерміновою програмою та отримали 0,33 кредита ЄКТС, видані Черкаським регіональним центром підвищення кваліфікації.

 

Івано-Франківська обласна організація Профспілки

Створюємо первинні профспілкові організації

Представників Івано-Франківського обласного та Коломийського районного комітетів Профспілки працівників державних установ України запросили взяти участь у проведенні установчих зборів із створення первинної профспілкової організації працівників Отинійської селищної ради та надати організаційну і методичну допомогу в цій справі.

На завершальному етапі реформи децентралізації влади виборці обрали в жовтні 2020 року очільником громади людину з відповідним досвідом Олега Савчука, який працював сільським головою в Угорниках.

Питання створення первинки вже було на часі, адже в колективі селищної ради багато молодих людей, яким цікаво себе проявити в громадському житті. Серед них і керуюча справами (секретар) виконавчого комітету селищної ради Катерина Соботник, яка раніше вже була головою первинної профспілкової організації, працюючи в Угорницькій сільській раді. Їй колектив одностайно довірив очолити профспілковий комітет в новій громаді, до складу якого були обрані найбільш активні люди, які себе добре зарекомендували в організаційній, спортивній, культмасовій та правовій царині.

didzhestif15092021

ivanofrankivsk15092021

Для здійснення контролю за статутною та фінансово-господарською діяльністю профспілкової організації обрали також ревізійну комісію.

В установчих зборах взяли участь і виступили, а також відповіли на запитання їх учасників член президії обласного комітету Профспілки працівників державних установ, завідувач відділу організаційно-масової роботи Валерій Крецул та голова Коломийської районної організації Профспілки Олег Галькович. Вони також надали консультації новообраній голові первинної профспілкової організації щодо оформлення документів установчих зборів, організації роботи профспілкового комітету, порядку підготовки до укладання колективного договору.

 

Миколаївська обласна організація Профспілки

У Миколаєві проведена третя спартакіада серед ветеранів, яка була приурочена  до 30-ї  річниці  незалежності  України  та пройшла під девізом «Спорт – це позитив життя». За  традицією  змагалися  чотири  команди,  до складу яких увійшли підопічні районних відділень міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

Майже  сто  містян, від  самих  «молодших»  віком  від  60 років до найстарших, яким  вже  виповнилося 79 років, змагалися за першість у таких дисциплінах, як  естафета,  стрільба  в  електронному  тирі, бадмінтон, шахи, шашки,  дартс,  настільний  теніс. Емоційна  та  завзята  боротьба  велась на спортивних майданчиках міста декілька днів.

DSC03973 копия

 

DSCN0797

Хоч  змагання  і  завершились,  позитив  та оптимізм, якими ці активні  люди  щедро діляться з оточуючими, стали прикладом справжнього творчого самовираження, активного та якісного життя.

 

Луганська обласна організація Профспілки

СУДОВІ ОХОРОНЦІ ЛУГАНЩИНИ ВІДВІДАЛИ ПЕРЛИНУ СХОДУ УКРАЇНИ

За ініціативи профспілкового комітету первинної профспілкової організації Територіального управління Служби судової охорони у Луганській області, 60 членів Профспілки разом зі своїми сім’ями мали чудову змогу насолодитися красою нашої Східної України.

Спілчани побували на цікавій екскурсії у м. Святогорську, де відвідали Свято-Успенську Святогірську лавру, побачили красу і велич Святих гір, прекрасні пейзажі та неповторну природу.

240723977 364159168531168 5924781677506948189 n

Профспілковий комітет до екскурсії готувався з усією відповідальністю, аби поїздка була не лише цікавою, а й пізнавальною заздалегідь замовили екскурсію з екскурсоводом. Екскурсійна програма видалась насиченою та різноманітною. Судові охоронці відвідали Свято-Успенську Святогірську Лавру, пройшли більше кілометра печерами та дістались верхівки скелі, де за традицією піднялись до пам’ятника Артему, відвідали музей, інші храми та каплиці. З висоти пташиного польоту оглянули чарівну місцевість, яку велично протинає Сіверський Донець.

Незабутня подорож згуртувала профспілковий колектив. Святі місця надали душевної наснаги та сповнили світлими почуттями. Усі отримали позитивні емоцій та дізнались багато цікавого, а в пам’яті назавжди залишаться спогади про дивовижну красу Святогірської перлини!

 

Полтавська обласна організація Профспілки

В м. Полтава відбувся фінал традиційної щорічної обласної спартакіади  серед держслужбовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування. Учасники спартакіади мали змогу продемонструвати свою майстерність в змаганнях з міні-футболу, волейболу, шахів та ностільного тенісу.

poltavadidzhest15092021

Серед 8-ми збірних команд Полтавщини в загальнокомандному заліку з усіх видів спорту Кременчуцький район Полтавської області став володарем срібних нагород!

 

Хмельницька обласна організація Профспілки

З ініціативи Хмельницької обласної організації Профспілки працівників державних установ України спільно з Державним архівом Хмельницької області відбулася презентація і виставка архівних матеріалів з історії Профспілки працівників державних установ, присвячена 90-річчю з часу її заснування.

В заході взяли участь голова Федерації профспілок області Олег Сковородніков, голова обласної організації Профспілки Надія Лисик, фахівці обкому, працівники трудового колективу Державного архіву. Директор держархіву Катерина Бурдуваліс розповіла про віхи становлення профспілкового руху у світі, а начальник відділу використання інформації документів Наталія Кузьміна (попередня голова первинки)- про етапи становлення, починаючи з березня 1931 року, Профспілки працівників державних установ України та її обласної організації, яку створено в липні 1944 року. Багатий історичний матеріал, з яким виступили учасники зустрічі, наочними виданнями, установчими документами, брошурами, журналами, книгами тощо доповнила архівіст І категорії Любов Снігур.

khmelnytskdidzhest2021150

Олег Сковородніков подякував за співпрацю, готовність до соціального діалогу, популяризацію профспілкового руху, а також закликав керівництво та працівників архіву завжди звертатися за порадою чи консультацією до профспілок. Надія Лисик підкреслила, що основним завданням Профспілки залишається захист соціально-економічних прав та інтересів її членів, завдяки чому за останні роки вдалося досягти компромісу з урядовцями і запобігти прийняттю ряду законопроєктів, які могли суттєво погіршити умови праці простих трудівників.

khmelidzhest202115095353

За вагомий внесок у профспілкову діяльність, плідну працю та з нагоди знаменної дати Почесними грамотами обласної організації Профспілки було нагороджено головного архівіста, скарбника первинної профорганізації установи Анастасію Бортник і архівіста І категорії Любов Снігур.

khmelnytskdidzhest202115095353

Також очільники Держархіву і профспілок обговорили поточні проблеми, напрями подальшої роботи та шляхи співпраці.

 

Одеська обласна організація Профспілки

3 вересня 2021 року у смт Овідіополь в палаці спорту ім. Д.І. Дукова пройшли змагання обласної спартакіади державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Обласна спартакіада є другим етапом ХХII Всеукраїнської спартакіади державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Основним завданням спартакіади є залучення державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування до занять фізичною культурою і спортом, організація їх активного відпочинку, розвиток найбільш популярних видів спорту, пропаганда здорового способу життя.

Яскраво відбулося урочисте відкриття змагань. На відкритті були присутні: голова Одеської обласної організації профспілки працівників державних установ України – Буфетов Олександр Іванович, голова Одеської обласної організації фізкультурно – спортивного товариства «Спартак», головний суддя змагань – Бендас Олександр Михайлович, директор палацу спорту ім. Д.І. Дукова – Манукян Михайло Валер΄євич.

odessadidzhesr09152021

На обласні змагання приїхали  207  учасників з них  159 чоловіків та  48 жінок. (15 команд) з Тарутинської селищної ради, Миколаївської селищної ради, Саратської селищної ради, Маяківської сільської ради, команда територіальних громад Біляївщини, Доброславська селищна рада, Захарівська селищна рада, Окнянська селищна рада, Арцизька міська рада, служба у справах дітей обласної державної адміністрації, Татарбунарська селищна рада, Любашівська селищна рада, Ананьївська міська рада, Овідіопольська селищна рада, Ізмаїльський район.

Учасники змагатимуся  у 5-ти видах спорту: волейбол, фут зал, теніс настільний, шахи, шашки.

didzhestodessa20211509

Переможцями у загальнокомандному заліку стала дружна команда Захарівської селищної ради (296 оч.), на другому місці команда Любашівської селищної ради (294 оч.), трете місце посіла команда Ізмаїльського району (252,5 оч.).

Далі, за результатами обласних змагань буде сформована збірна команда Одеської області для участі у третьому – фінальному етапі ХХII Всеукраїнської спартакіади, що відбудеться 20-25 вересня 2021 року у місті Чорноморськ.

20211509didzhestodessa

Усі переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, медалями та кубками управління фізичної культури і спорту Одеської обласної державної адміністрації.

З метою поширення залучення державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування до занять фізичною культурою і спортом, необхідно профспілковим організаціям області активно долучитися до співпраці з органами виконавчої влади  та місцевого самоврядування у громадах області в напрямку проведення спортивних змагань.

 

За інформацією

обласних організацій Профспілки