12-13 вересня у Дніпрі в Будинку профспілок в рамках дансько-українського навчального проекту пройшла IV національна конференція з питань участі профспілок у децентралізації влади, в якій взяв участь Голова Профспілки Юрій Піжук. 

Учасників конференції привітав перший заступник голови облдержадміністрації Олег Кужман.

Відкриваючи захід, голова облпрофцентру Віталій Дубіль зазначив, що профспілки області з самого початку процесів реформування влади активно підключились до цієї важливої роботи. Вони тісно співпрацюють у цій сфері з соціальними партнерами, в тому числі - Центром розвитку місцевого самоврядування, домагаючись, щоб в ході реформ, насамперед, враховувались інтереси членів профспілок, конкретних трудових колективів і всього населення. Дуже корисним став тут і досвід данських колег, які мають чимало напрацювань щодо діяльності профспілок в умовах децентралізації.

Сьогодні на Дніпропетровщині вже діють 34 об’єднані територіальні громади (ще 19 знаходяться в процесі створення), і вони мають певні позитивні надбання. Так, зараз в ОТГ реалізується більше 200 інфраструктурних проектів з оновлення та розвитку соціальної сфери, доріг. Але є й проблеми. І тому облпрофцентр та обласні галузеві профспілки постійно відслідковують ці процеси, що, зокрема, дозволило не допустити у процесі реформи ліквідації профорганізацій на місцях.

Ю.Піжук взяв участь у загальній дискусії та роботі двох секцій конференції: «Територіальні громади та профспілкові організації бюджетної сфери», «Територіальні громади та міжгалузеві профспілкові формування».

У рамках робочої поїздки Голова Профспілки ознайомився з роботою Дніпропетровського центру розвитку місцевого самоврядування та зустрівся з учасниками семінару – бухгалтерами територіальних громад області. В зустрічі взяла участь Зінаїда Бедринець, голова Дніпропетровської обласної організації Профспілки. Під час зустрічі порушувалося питання діяльності первинних організацій в умовах діяльності об’єднаних територіальних громад.

Під час зустрічі з профспілковим активом області обговорено низку питань, зокрема щодо соціально-економічного захисту державних службовців, умов їх пенсійного забезпечення. Ю.Піжук розповів про вжиті з боку Центрального комітету заходи щодо врегулювання цих питань.

Голова Профспілки нагородив Савченко-Сватко Олену Миколаївну, члена Центрального комітету Профспілки, голову первинної профспілкової організації Дніпропетровської обласної ради, заступника керуючого справами – начальника відділу виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради, та Філіпкова Сергія Васильовича, голову первинної профспілкової організації, начальника відділу Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області, грамотами Профспілки за особистий вагомий внесок щодо представництва і захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів працюючих.