Вчора, 21 листопада п.р., Голова Профспілки Юрій Піжук взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування на якому розглядався проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» (реєстр. № 8262, народного депутата В.Литвина) (далі - Законопроект).

Серед учасників заходу були народні депутати – члени Комітету, представники Міністерства соціальної політики, Пенсійного фонду, СПО всеукраїнських профспілок, Федерації роботодавців України інших громадських організацій.

З питання розгляду Законопроекту доповідала голова підкомітету – Шкрум А.І.

 В ході засідання було надано слово Голові Профспілки Юрію Піжуку.

У виступі він зазначив, що після набрання чинності з 01.05.2016 Закону України «Про державну службу», склалася ситуація несправедливого та дискримінаційного відношення до тих державних службовців, яким пенсія була призначена за нормами статті 37 Закону України «Про державну службу» 1993 року. Зазначену ситуацію може змінити тільки шляхом внесення змін до чинного законодавства, і це може бути Законопроект народного депутата В.Литвина.

У підтримку до законопроекту виступили також представники Національного агентства України з питань державної служби Пенсійного фонду України.

Незважаючи на позицію Профспілки та представників НАДС та Пенсійного фонду законопроект не знайшов підтримки серед членів Комітету та за результатами обговорення було прийнято рішення, щодо підтримки пропозиції народного депутата А.Шкрум про відправлення законопроекту на доопрацювання.