28 листопада 2018 року Центральний комітет Профспілки звернувся до Голови Верховної Ради Андрія Парубія щодо прискорення прийняття Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

У листі зазначається щира підтримка намаганням провести якісні зміни в державі шляхом прийняття законів, що направлені на здійснення комплексних реформ в усіх суспільних сферах в нашій державі.

Особливого значення для побудови в Україні сучасної системи публічного управління набула реформа місцевого самоврядування, що передбачає децентралізацію влади та розширення повноважень місцевого самоврядування, встановлення нових правових та організаційних засад служби в органах місцевого самоврядування як професійної та політично неупередженої діяльності на благо держави і громади.

Водночас учасники IV пленуму Профспілки працівників державних установ України констатували глибоку стурбованість ходом проведення  реформи місцевого самоврядування.

Розуміючи суспільну важливість якісних змін у цій сфері на шляху до побудови демократичної держави, необхідність залучення на службу в органах місцевого самоврядування високо фахових спеціалістів та надання їм реальних можливостей для кар’єрного просування, Профспілка, вже декілька років поспіль, бореться за якнайшвидше врегулювання статусу службовця органів місцевого самоврядування, проходження служби, оплати праці, пенсійного забезпечення, шляхом прийняття та введення в дію Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Зволікання з введенням цього Закону призводить до затягування із реалізацією самої реформи, викликає глибоке занепокоєння та обурення серед посадових осіб органів місцевого самоврядування, загострює соціальну напругу в трудових колективах.

Водночас, досягти відчутних позитивних змін в реформуванні місцевого самоврядування можливо лише шляхом прийняття та результативної імплементації Закону, що створить фундамент для формування в Україні ефективної та престижної служби в органах місцевого самоврядування.

Центральний комітет Профспілки, на своєму пленарному засіданні, прийняв рішення в черговий раз звернутися до Голови Верховної Ради України з проханням якомога швидше винести на голосування Верховної Ради України Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування».