З 08 по 10 жовтня 2018 року Волинська область гостинно приймала профспілковців з 8 областей Західної України. Розпочали насичену програму з урочистого відкриття у м. Луцьк Західного регіонального представництва Центру профспілкових знань Профспілки працівників державних установ України. Відкриття Західного регіонального представництво стало підсумком розбудови системи навчання в Профспілці відповідно до реалізації проекту «Розвиток державного сектору в Україні» в рамках співпраці з Профспілкою державних службовців Швеції Fackfӧrbundet ST. Вітаючи учасників та гостей Голова Профспілки Юрій Піжук зазначив, що сьогодні профспілковому лідеру надзвичайно важливо мати знання, які допоможуть ефективно захищати членів Профспілки. «Сьогодні, Профспілка працівників державних установ України  є сучасною і сильною, та за підтримки європейських колег рухається вперед», - зазначив Юрій Піжук. Завдяки он-лайн трансляції заходу участь у вагомій події взяли також колеги з Профспілки державних службовців Швеції Fackfӧrbundet ST координатор проекту Магнус Рунстен та омбудсмен, тренер Мікаел Андерссон. Шведські колеги привітали з чудовою подією і побажали, щоб це стало добрим та гарним початком нової якості профспілкового руху України, а особливо висловили захоплення та підтримку прагненням та діям в розбудові сучасної європейської профспілки з боку Профспілки працівників державних установ України. Також, лист привітань з відкриттям Західного регіонального представництва Центру профспілкових знань надійшов від куратора програм організації міжнародної профспілкової солідарності Швеції «Union to Union» Лани Віллебранд: «З великим задоволенням та захопленням ми бачимо розвиток Профспілки працівників державних установ України як сильного голосу в захист кожного члена, прикладу достойної профспілкової роботи та гідного внеску в розбудову демократії в Україні!».

         Перші семінари базового курсу навчання профактиву Західного регіонального представництва Центру профспілкових знань, в яких взяли участь 60 учасників з Вінницької, Волинської, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької областей відбулись на базі Навчально-методичного центру профспілок Волинської області.

         Учасники опановували тематичні модулі з історії профспілкового руху, організаційної а інформаційної роботи, правового захисту членів профспілки, охорони праці та соціального діалогу, колективно договірної роботи, фінансової роботи, а також психології та особистісного розвитку. Досвідчені викладачі, добре оснащені аудиторії, інтерактивні методи викладання та бажання учасників вдосконалити свої профспілкові знання, сприяли налагодженню комунікацій, плідному обговоренню питань, обміну досвідом роботи, а також набуття необхідних навичок. По завершенню навчання учасники отримали Свідоцтва з успішного опанування «Базового курсу навчання профактиву».

         Окрім навчання на учасників чекала цікава культурна програма з вивчення українських традицій народного мистецтва вироблення іграшок, відвідання Луцького замку, який є одним із чудес України.

Оксана Гузь, Профспілка працівників

державних установ України