Шановні спілчани!

7 грудня відзначається День місцевого самоврядування, яке підкреслює велику значимість існування цього важливого інституту демократичного суспільства.

Це свято об’єднує усіх тих, хто професійно працю­є в місцевих самоврядних органах, лідерів територіальних громад, а також широкі верстви фахівців, науковців у  цій сфері, які забезпечують управління на рівні сіл, селищ, міст, областей, надають широкий спектр  публічних послуг для громадян, а також представників громадськості, що долучаються до вирішення багатоманітних питань побудови сучасної системи місцевого самоврядування.

В умовах впровадження широкомасштабної реформи місцевого самоврядування, яка має визначальне значення для розбудови України як сучасної європейської держави, надзвичайно важливими завданнями є розширення повноважень самоврядних органів, здійснення децентралізації влади на місцях, розробка ефективних управлінських механізмів,  залучення сучасних  фахівців на професійну службу в органи місцевого самоврядування, створення умов для їх професійного зростання, належний соціально-економічний захист посадових осіб.

У цих питаннях Профспілка працівників державних установ України, що об’єднує десятки тисяч спілчан з числа посадових осіб місцевого самоврядування, послідовно відстоює їх інтереси на усіх рівнях та здійснює належні заходи із забезпечення соціальних і трудових гарантій працюючих.

 Бажаю усім, хто причетний до цього свята, міцного здоров’я, щастя, добра, творчої сили та нових звершень на ниві зміцнення державності, розвитку кращих практик місцевого самоврядування та утвердження самоврядних традицій.

  Нехай цей святковий день додасть усім нам натхнення і наполегливості у вирішенні питань зміцнення фінансово-економічної основи територіальних громад, подальшого їх розвитку, створення умов для інвестицій, створення нових робочих місць, відродження сіл, селищ, міст та регіонів, зміцнення авторитету нашої держави в європейській спільноті і у всьому демократичному світі!

 

Голова Профспілки                           Ю.Піжук