06 червня 2018 року відбулось засідання 11-ої президії Центрального комітету Профспілки працівників державних установ України. Серед запрошених до роботи Президії долучились Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради, Ігор Москаленко, голова Чернігівської обласної ради профспілок, Тетяна Осадча, директор підприємства «Навчально-методичний центр» Федерації профспілок Чернігівської області.

Вітаючи учасників засідання президії Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради, зазначив, що сьогодні Профспілка працівників державних установ України – одна з найпотужніших українських профспілок. Профспілка є надійним партнером, гідною стороною соціального діалогу та завжди твердо стоїть на захисті своїх членів. Ігор Станіславович відзначив роботу Молодіжної ради Профспілки та висловив сподівання на розширення співпраці.

На засіданні президії розглядались ряд важливих питань. Зокрема, Голова Профспілки Юрій Піжук поінформував про роботу Центрального комітету Профспілки у ІІ кварталі 2018 року щодо соціального партнерства, удосконалення колективно-договірної роботи, роботи з нормативними актами, організації навчання, роботи з молоддю, інформаційного забезпечення та міжнародного співробітництва.

Одним з головних питань розглянули досвід роботи регіональних організацій Профспілки щодо збереження та розбудови первинних профспілкових організацій в умовах децентралізації та об’єднання територіальних громад. До розгляду питання були запрошені Олена Дмитренко, голова Козелецької об’єднаної територіальної громади, Віктор Єрема, заступник селищного голови Михайло-Коцюбинської об’єднаної територіальної громади, Олена Швидка, заступник голови Іванівської об’єднаної територіальної громади Чернігівської області. Запрошені поділились практичним досвідом роботи як профспілкової, так і управлінської роботи в умовах децентралізації. Було відзначено позитивну роботу Дніпропетровської, Чернігівської, Запорізької, Полтавської та Чернівецької регіональних організацій Профспілки щодо збереження первинних профспілкових організацій в органах місцевого самоврядування та розбудови первинних організацій Профспілки в об’єднаних територіальних громадах відповідних областей.

Важливим питанням президії був розгляд стану організації навчання у Профспілці. Під час розгляду питання висвітлено комплекс завдань щодо реалізації нового етапу спільного проекту між Профспілкою працівників державних установ України та Профспілкою державних службовців Швеції «Розвиток державного сектору в Україні», співпраці з Центром Солідарності в Україні Американської Федерації Праці – Союзу виробничих профспілок у напрямку навчання профспілкової молоді та навчання, які проводять регіональні організації Профспілки.

З метою розвитку єдиної системи навчання у Профспілці рішенням президії затверджено документи з питань інституціоналізації навчального процесу.

Президія розглянула питання про укладання та виконання колективних договорів за 2017 рік. Зазначено особливо успішну роботу Житомирського, Миколаївського, Тернопільського, Херсонського обкомів Профспілки щодо стовідсоткового охоплення установ колективними договорами.

Профспілка працівників державних установ України