З 17 по 20 січня місто Чернігів стало молодіжною профспілковою столицею, адже на базі Навчально-методичного центру Федерації профспілок Чернігівської області проходила зимова школа для профспілкової молоді «Розвиток молодих профспілкових лідерів та базові цінності профспілки». За підтримки Центру Солідарності в Україні та Громадської організації «Трудові ініціативи» молодь з різних галузевих профспілок мала змогу працювати з найкращими тренерами, дізнатись багато цікавого, обмінятись досвідом та зарядитись позитивом і креативом.

Молодіжну раду Профспілки працівників державних установ України представляли Оксана Картава, голова Молодіжної ради Херсонської обласної організації Профспілки, Михало Діжа, голова Молодіжної ради Житомирської обласної організації Профспілки та Марія Онищенко, голова Молодіжної ради Запорізької обласної організації Профспілки. Серед тем зимової профспілкової школи: хто такий профспілковий лідер, особливості молодіжного лідерства, цінність профспілкової солідарності, залучення профактиву до прийняття рішень, профспілкова демократія, робота з інформаційними ресурсами і багато інших цікавих сесій. Оксана Картава, новобрана голова Молодіжної ради Херсонської обласної організації профспілки ділиться враженнями: «Для новобраних голів було надзвичайно цікаво не лише здобути нові знання і навички, але також поспілкуватись з друзями, однодумцями і колегами. Окремо хочеться відмітити роботу тренерів – надзвичайно професійні та креативні, і найголовніше - профспілковці. З Чернігова ми повертаємось з враженнями, ідеями і позитивом, і звичайно, бажанням втілювати все на практиці».

«Вражень дуже багато. Всі теми вивчали працюючи в групах, а отже мали змогу не лише навчитись працювати в команді, але і знайшли багато друзів і однодумців. Створення відео, тренінги з психології, мистецтво комунікацій, - це було сучасно, цікаво і креативно. А ще ми навчились розробляти кампанії з профспілкової солідарності і працювали з реальними ситуаціями. Від зимової школи тільки найкращі враження, корисні знання і ідеї, для втілення в життя серед молоді нашої Профспілки», - ділитися враженнями новообрана голова Молодіжної ради Запорізької обласної організації профспілки, учасниця зимової школи Марія Онищенко.

Дні навчання, спілкування, цікавих заходів та екскурсій Черніговом пролетіли дуже швидко. Найголовніше враження від зимової школи – це те, що в профспілках є сильна, креативна та рішуча молодь, а отже українські профспілки мають всі шанси стати впливовими та солідарними.

Молодіжна рада Профспілки працівників державних установ України висловлює вдячність за організацію та проведення зимової школи для профспілкової молоді Центру Солідарності в Україні, ГО «Трудові ініціативи», Навчально-методичного центру Федерації профспілок Чернігівської області, тренерам, а також всім хто долучився до цієї події.

Більше фото на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook

                                                                  Оксана Гузь, Голова Молодіжної ради Профспілки працівників

 державних установ України