14 лютого  у Києві відбулося засідання колегії Державної служби України з питань праці, під час якого члени колегії, посадовці центрального апарату, територіальних органів та державних підприємств, які відносяться до сфери управління Держпраці, проаналізували підсумки діяльності Служби у 2018 році та визначили пріоритетні напрями роботи на 2019 рік.

Участь у роботі колегії взяв Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук. Також були присутні Володимир Кладієв – керівник Координаційного центру забезпечення взаємодії з Кабінетом Міністрів України Адміністрації Президента України, В’ячеслав Кучер – заступник голови Київської обласної адміністрації, Юрій Піжук – Голова профспілки працівників державних установ України, Сергій Біленький – Голова Всеукраїнського об’єднання обласних організацій роботодавців підприємств металургійного комплексу «Федерація металургів України», Сергій Українець – заступник Голови профспілки працівників нафтової і газової промисловості України, Олексій Мірошниченко – виконавчий Віце-президент Конференції роботодавців України, Антоніо Сантуш – менеджер Проекту ЄС-МОП.

Під час засідання Роман Чернега  відмітив ефективну роботу Держпраці у 2018 році у напрямі детінізації відносин у сфері зайнятості населення. Завдяки чому, кількість застрахованих осіб за 2018  рік зросла більш як на 428 тисяч. У результаті – надходження від сплати ЄСВ збільшилися більш як на 5 млрд у порівнянні з початком року. В’ячеслав Кучер наголосив на необхідності подальшої злагодженої діяльності державних органів для успішної реалізації роботи у напрямі детінізації зайнятості населення у 2019 році.  

На засіданні обговорили нові підходи у відносинах держави та бізнесу. В Україні сформовано ризикоорієнтовану систему управління безпекою та гігієною праці, що забезпечить ефективну реалізацію прав працівників на безпечні та здорові умови праці.

Голова Держпраці подякував соціальним партнерам за співпрацю та підкреслив: «Питання створення кращих соціальних стандартів ніколи не буде вичерпним, тому ще є над чим працювати».

Юрій Піжук вручив  Подяку колективу центрального апарату та  територіальних органів Державної служби України з питань праці за ефективну співпрацю з організаціями Профспілки працівників державних установ України в питаннях дотримання законодавства про працю та належного соціально-економічного захисту працюючих.

Підбиваючи підсумки засідання колегії, Роман Чернега відзначив позитивну роботу певних територіальних управлінь та закликав увесь колектив у 2019 році докласти ще більших зусиль з метою детінізації зайнятості та доходів населення, особливо звернути увагу на заходи для збереження здоров’я і життя працівників на виробництві.

За матеріалами офіційного веб-сайту

Державної служби України з питань праці