Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук взяв участь у відкритті Центру оцінювання кандидатів на посади державної служби, яке відбулось за участю Міністра Кабінету Міністрів України Олександра Саєнка.

Голова НАДС Костянтин Ващенко ознайомив гостей і членів колегії НАДС з новим приміщенням, спеціальним обладнанням, розповів про процедуру проведення тестування у Центрі. Зокрема, він зазначив, що у Центра є можливість забезпечити проведення тестування всіх бажаючих взяти участь у конкурсі на посади державної служби. Передбачається, що після проходження етапів тестування, кандидат отримує сертифікат про його проходження і в центральному органі виконавчої влади, буде проходити лише етапи розв’язання ситуаційних завдань і співбесіди.

У 2019 році розпочинає роботу перша черга Центру оцінювання (55 робочих місць). На першому етапі тестування будуть проходити кандидати на посади фахівців з питань реформ і кандидати на посади державної служби категорії «А».

Введення у дію другої черги Центру оцінювання дозволить одночасно провести тестування 100 кандидатів на посади державної служби.

Довідково: з метою виконання функцій з оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби та на виконання Стратегії реформування державного управління України на період до 2021 року і розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 липня 2018 р. № 474-р «Деякі питання реалізації реформи державного управління» прийнято рішення про реорганізацію Всеукраїнського центру підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Зазначена реорганізація дозволить оптимізувати організацію та процедури оцінювання кандидатів на посади державної служби, покращити спроможність конкурсних комісій та НАДС оперативно та ефективно забезпечувати проведення конкурсів на зайняття посад державної служби, а також розвантажить центральні органи виконавчої влади від надмірних конкурсних процедур.

За інформацією офіційного веб-сайту Національного агенства України

з питань державної служби