12.09.2019 Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук та завідувачка відділу захисту економічних прав членів Профспілки виконавчого апарату ЦК Профспілки Валентина Гурневич взяли участь у зустрічі з обговорення проєкту Державного бюджету України на 2020 рік, що проходила у Міністерстві фінансів України. Метою зустрічі було обговорення можливостей врахування у новому проєкті Держаного бюджету пропозицій сторін соціального діалогу щодо посилення статей, що стосуються соціально-економічного захисту працюючих. 

Під час засідання заступник міністра Юрій Анатолійович Джигир ознайомив учасників засідання із основними показниками бюджету на 2020 рік.

Голови галузевих профспілок озвучили проблемні питання пов'язані із заробітною платою, видатками на розвиток галузей тощо.

Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук наголосив на необхідності більш чітко, прозоро і відкрито обговорити показники бюджету, оскільки саме від цього буде залежати формування Бюджету на справедливих засадах. Юрій Миколайович безпосередньо озвучив питання, які сьогодні знаходяться на постійному контролі Голови Профспілки. Серед них: передбачення збільшення розміру посадового окладу на найнижчій посаді державної служби до розміру не менше 2-х мінімальних заробітних плат; щодо видатків пов'язаних із урахуванням скорочення граничної чисельності працівників РДА на 50%, зокрема як це позначиться у проекті Держбюджету на видатках на оплату праці ОДА. Також, Голова Профспілки вкотре озвучив одне із головних питань, а саме проведення перерахунку (осучаснення) пенсій, призначених  державним службовцям за законом 1993 року. 

Консультації тривають. Вже з понеділка зустрічі відбудуться в форматі обговорень з кожною галузевою профспілкою окремо.

Професійна спілка працівників 

державних установ України