21.11.2019 було підписано Протокол про співробітництво між Профспілкою працівників державних установ України та Державним центром зайнятості. Даним документом Профспілка працівників державних установ України та Державний центр зайнятості висловили намір співпрацювати в питаннях дотримання чинного трудового законодавства в ситуації вивільнення державних службовців та інших категорій працівників, які є членами Профспілки та про сприяння наступному працевлаштуванню осіб, стосовно яких є ризик бути вивільненими або які підпадають під вивільнення.

         Задля ефективної реалізації намірів напрацьовано план заходів, яким передбачено: проведення спільних зустрічей з керівниками місцевих державних адміністрацій з метою об’єднання спільних дій, спрямованих на мінімізацію наслідків вивільнення, оперативного реагування на ситуацію, дотримання трудового законодавства, оперативний взаємний обмін інформацією щодо залучення роботодавцем кожної із сторін до діалог.

         Також Державним центром зайнятості взято на себе зобов’язання щодо належної організації супроводу осіб, що підлягають вивільненню, та оперативне інформування про актуальні вакансії на місцевому та регіональному ринках праці.

         В свою чергу, Профспілка працівників державних установ України відповідно до чинного законодавства, здійснюватиме особливий контроль за додержанням трудових та соціально-економічних гарантій осіб, що підлягають вивільненню в районних державних адміністраціях та надаватиме їм консультаційну допомогу та юридичну підтримку.

Професійна спілка працівників

державних установ України