17 грудня 2019 року Профспілка працівників державних установ України долучилась до солідарної акції профспілок Федерацій профспілок України проти політики держави спрямованої на зниження соціальних гарантій та захисту людини праці.

         Разом з понад 4,5 тисячами спілчан з різних галузей економіки, працівниками різних секторів та підприємств, профспілковий актив Профспілки працівників державних установ України висловив позицію щодо недопущення лібералізації трудового законодавства, тотальної приватизації державних підприємств із знищенням робочих місць, руйнації існуючої системи соціального захисту та наступу на права профспілок.

DSC 1904

DSC 1920

         Учасники солідарної акції пройшли ходою урядовим кварталом до Верховної ради України, де приєднались до інших представників громадськості – фермерів, підприємців, адже зміни, які сьогодні відбуваються в державі стосуються абсолютно кожного громадянина, кожної родини та кожної галузі господарства.

         Виступаючи на мітингу представники Федерації профспілок України, всеукраїнських галузевих профспілок наголошували на не допущенні зниження трудових гарантій українських працівників, прийняття «рабського» ліберального трудового законодавства. В своїх промовах наголошували на необхідності забезпечити при реформування трудових відносин європейські стандарти колективного захисту прав працівників, гідні умови праці та її оплати.

DSC 1945

Оксана Гузь,

Професійна спілка працівників

державних установ України