23 січня 2020 року у Брюсселі відбулась зустріч віце-президентів Європейської федерації профспілок громадського обслуговування. Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук взяв участь у робочій зустрічі в якості віце-президента, секретаря Північно-Східного Європейського округу ЄФПГО.

Під час зустрічі обговорили важливі питання роботи щодо посилення активності, впливу та присутності ЄФПГО у питаннях солідарної підтримки членських організацій. Під час засідання робочої групи європейські профспілки ще раз висловили солідарність з українськими колегами та працівниками. У своєму виступі Юрій Піжук підкреслив значення солідарних дій та подякував європейським профспілкам за листи підтримки, а також наголосив на необхідності покращити роботу Європейської федерації профспілок громадського обслуговування в Північно-Східному європейському окрузі. Окремий наголос було зроблено на порушені трудових прав та прав профспілок в Україні.

изображение viber 2020 01 23 16 01 58 w300xh300

У підсумку засідання учасники обмінялись думками, щодо вдосконалення спільної роботи, можливості консультування та надання допомоги.

Сподіваємось, що всі питання озвучені на зустрічі матимуть позитивний ефект, адже вже 24.01.2020 з робочим візитом в Україні перебуватиме Генеральний Секретар Європейської федерації профспілок громадського обслуговування Ян Гудрианн.