Шановні соціальні партнери!

З метою запобігання  поширенню в областях України  коронавірусу COVID-19, забезпечення  безпеки здоров’я  членів Профспілки, відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», Закону України «Про соціальний діалог»,  постанови  Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання  поширенню на території  України  коронавірусу COVID-19», Профспілка працівників державних установ України звертається до Вас з проханням щодо:

  1. Всебічного виконання колективних договорів під час карантину у частині:

-гарантування виплати заробітної плати;

-режиму праці та охорони праці;

-додержання правил санітарії та гігієни у робочих приміщеннях, у тому числі забезпечення необхідної  кількості  миючих та антисептичних засобів для рук,   захисних медичних масок, регулярного провітрювання приміщень та вологого прибирання, температурного режиму робочих приміщень, щоденної дезінфекції технічних засобів, меблів, обладнання, робочих зон.

  1. Запровадження превентивних заходів щодо недопущення поширенню коронавірусу COVID-19, у т.ч. щодо  обмеження проведення масових заходів, переведення працівників на роботу у віддаленому доступі (максимального переведення на дистанційний режим роботи працівників, хто має вдома малолітніх дітей та людей з групи ризику) тощо.
  1. Недопущення звільнення працівників за ініціативою роботодавців під час карантину.
  1. Поширення інформації серед працівників щодо профілактики захворювання на коронавірус.
  1. Моніторингу стану здоров’я працівників на наявність симптомів зазначеного захворювання та недопущення їх до подальшого виконання посадових обов’язків.

      Шановні керівники! Здоровя людей – пріоритет сьогодення!

З повагою

  Голова Профспілки Юрій ПІЖУК