У зв’язку з карантинними заходами, запровадженими урядом, виборні органи Херсонської обласної організації Профспілки працівників державних установ України працюють не так, як раніше.

Сьогодні для успіху роботи в Профспілці потрібні постійні інновації. Для нас базовою одиницею продуктивності в профспілковому середовищі є команда, яка об’єднує талановитих людей і діє як сума своїх складових. Але у світі, де членів команди все рідше зустрінеш в одній кімнаті, а темпи роботи постійно зростають, навіть ідеальної командної хімії недостатньо.

Сьогодні командам потрібні інструменти для спільної роботи, які допоможуть їм цю хімію реалізувати. Їм потрібні технології, які можуть, долаючи простір і час, дати відчуття, що всі працюють поруч, навіть коли вони далеко один від одного. Пройшли ті дні, коли для проведення зустрічі потрібно було зібрати всіх в одній кімнаті. За допомогою сучасних технологій при одному натисканні миші можна об'єднати сотні людей з різних куточків  світу.

Саме для успішної спільної роботи членів Херсонської облорганізації Профспілки, за ініціативою її  голови Людмили Татаринової, протягом квітня  2020 року спілкування членів президії, комітету та працівників виконавчого апарату облорганізації Профспілки відбувається в режимі онлайн-конференцій на сервісі Zoom.

plenum 2 560x318

Так, 15 квітня 2020 року під час онлайн зустрічі члени обкому Профспілки та голови територіальних організацій Профспілки обговорили:

- проекти постанов Пленуму про перенесення термів проведення звітно-виборної кампанії в організаційних  ланках та звітно-виборної конференції Херсонської обласної організації Профспілки;

- ситуацію щодо забезпечення трудових прав спілчан, безпечних умов праці в умовах карантину.

- стан соціального діалогу з роботодавцями щодо створення належних умов праці в організаційних ланках Херсонської облорганізації Профспілки.

-  організацію участі голів первинних організацій Профспілки в анкетному опитуванні «Стан дотримання прав працівників в умовах введення змін, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

-  надання поворотної фінансової допомоги на проведення до початку нового сезону «Літо-2020» ремонтних та підготовчих робіт у ДОТ Гагаріна, власником та засновником якого є Херсонська облорганізація Профспілки.

14 квітня 2020 року під час онлайн зустрічі члени президії  Профспілки обговорили ряд питань, зокрема про:

-  позицію Херсонської облорганізації Профспілки щодо прийнятих Скадовською міською радою рішень №1175 від 12.03.2020 року «Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що надавалася в постійне користування Скадовському піонерському табору “Гагаріна” у місті Скадовську по вул. Горького» та №1224 від 01.04.2020 року «Про відмову в наданні Херсонській обласній організації профспілки державних установ України дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)»;

-   проєкт Статуту ООГ «ДОТ ім.Гагаріна  Херсонської  обласної організації профспілки працівників державних установ України» у новій редакції.

За результатами онлайн конференцій члени виборного органу вирішили прийняти постанови президії та комітету обкому Профспілки шляхом опитувального голосування, та письмово надіслати свою позицію «за», «проти» чи «утримався» щодо запропонованих проєктів документів на електрону пошту виконавчого апарату облорганізації Профспілки.

plenum 6 560x316

Якби мені довелось описати проведення профспілкових заходів в режимі онлайн-конференцій одним словом, я б сказала “ЕФЕКТИВНІСТЬ”. Зміни в роботі та використання інструментів, які поєднують найрізноманітніші технології новими, інноваційними способами, заощаджують нашій організації як фінансовий ресурс, так і час. Дистанційна робота дала змогу зосередитися на своїх завданнях і спільно працювати задля досягнення цілей, які стоять перед профактивом Херсонщини. А також, сприяти розвитку колективної ідентичності, формувати почуття приналежності та допомагати команді Профспілки працівників державних установ працювати як єдине ціле», - зазначила голова облорганізації Профспілки Людмила Татаринова. 

І.Пуршева головний експерт організаційного та інформаційного забезпечення

апарату Херсонської обласної організації Профспілки