Від США до Нової Зеландії – в цьому році демократичні системи наших країн пройдуть випробовування майже 60 разів під час президентських або парламентських виборів.

А наші уряди проходять випробовування щодня, реагуючи на численні кризи. Пандемія Covid-19, кліматична надзвичайна ситуація, нерегульовані технології, нерівність та масштаби корпоративної влади породили епоху гніву.

Що стосується міжнародного профспілкового руху, демократія – в нашій ДНК. Але якщо ми не скористаємося з цього і не відновимо довіру до демократії - і прозорих, підзвітних урядів разом із верховенством права - ми поставимо під загрозу саму основу наших суспільств.

Візьмемо на себе зобов’язання захистити демократією!

Ваш голос має значення. Це основний принцип демократії - ми всі маємо рівні права слова та голосу. Демократія тільки працює для всіх нас, коли ми є активними та небайдужими громадяни.

Ось чому в 2020 році ми починаємо серію громадських дискусій про демократію. Від обговорення нових шляхів організації державного планування та звітування до агітації за принцип одна особа – один голос на виборах у Сомалі, ми хочемо збільшити кількість людей, які відчувають, що їхній голос має значення і що уряди діють в їхніх інтересах.

Давайте почнемо прямо тут, прямо зараз з вашого особистого зобов’язання захищати демократію.

Шаран Барроу

Генеральний секретар МКП