Чернівецька обласна організація Профспілки

Підписано угоду про співпрацю

12 серпня 2021 року голова Чернівецької обласної профспілкової організації працівників державних установ О.Охрімовський у складі робочої делегації на чолі з головою Чернівецької облпрофради  В.Барабахом зустрівся з головою Вижницької районної ради М.Андрюком, головою Берегометської територіальної громади  С.Боднарюком та головою Кам’янської територіальної громади М.Костащуком.

В ході зустрічей обговорювались питання подальшого розвитку соціального діалогу, взаємодії органів місцевого самоврядування з профспілками, проблемних питаннях діяльності окремих галузей господарювання. Підписані угоди про співпрацю.

IMG 31c88ef3260c02568d3ee56111a5a991 V    IMG fffa200d18a3aefeff8747f2534410ff V

 

Івано-Франківська обласна організація Профспілки

Співпраця з ОТГ

В складі Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ України діє 25 первинних профспілкових організацій територіальних громад.

Переважна більшість із  з них  успішно здійснюють свою діяльність щодо представництва та захисту трудових, соціально-економічних  прав та інтересів членів Профспілки. На квітневому засіданні Президії обласного комітету схвалено такий досвід співпраці первинної профспілкової організації Івано-Франківського  міськвиконкому та керівництва територіальної громади.

З початку поточного року працівники обласного комітету  провели інформаційні зустрічі з колективами 28-ми територіальних громад області, під час яких розповідали про переваги профспілкового членства, можливості Профспілки, надавали консультації з різних питань та відповідали на запитання учасників. 

Голова  обласного комітету Профспілки Ніна Гушпіт взяла участь у робочій зустрічі голови облдержадміністрації Світлани Онищук із керівниками асоціацій органів місцевого самоврядування області  та структурних підрозділів ОДА, де обговорювалися питання надання необхідної підтримки та методичної допомоги територіальним громадам. Вона підтвердила готовність Профспілки також брати участь у цій роботі.

 

ivfrdidzhestotg1908

Відбулись урочистості з нагоди 30-річчя Незалежності України та 90-річчя створення Профспілки працівників державних установ України

11 серпня Івано-Франківська обласна організація відзначила 30-річчя Незалежності України та 90-річчя створення Профспілки працівників державних установ України.

Урочисте засідання обласного комітету розпочалося вшануванням хвилиною мовчання пам’яті борців за волю України, воїнів і добровольців, полеглих у триваючій 8-й рік  війні, розв’язаній Росією. Опісля його голова Ніна Гушпіт проінформувала про роботу і пріоритети Профспілки на сучасному відтинку  діяльності.

Цю тему продовжив голова Ради профспілок області Ігор Басюк та вручив Подяку обласній організації Профспілки за багатолітнє принципове надання соціального захисту членам профспілки, забезпечення і відстоювання їхніх прав та інтересів, розвиток соціального діалогу та зайняття державницької позиції щодо підтримки незалежності України.

Щирі слова подяки усім присутнім  лунали з виступів відомої  в області громадської активістки, багаторічного члена президії обласного комітету Ярослави Ульванської, голови Верховинської райдержадміністрації Василя Бровчука, голів обласної молодіжної ради Дениса Рудницького та ветеранської організації Ніни Комар.

Учасників засідання також привітали заступник керівника апарату обласної державної адміністрації Лілія Крехович, член Центрального комітету Профспілки Ольга Гладій та голова обкому Профспілки Ніна Гушпіт, які  вручили профспілковим активістам Грамоти облдержадміністрації, Почесні грамоти Профспілки працівників державних установ України та Подяки обласного комітету Профспілки.

До початку засідання відбулася презентація історичної розвідки, яку підготувала та видала окремим накладом  Редакційна рада обласного комітету Профспілки. Презентацію з мультимедійним супроводом брошури «Історія і сучасність профспілки працівників держустанов Івано-Франківської області» провела директор державного архіву області 1993-2010 років, член президії обласного комітету Профспілки трьох каденцій Катерина Мицан.

Велику зацікавленість викликала виставка творчих робіт спілчан, що працюють в установах і організаціях галузі, у якій взяло участь 26 колективів, котрі представили більше двохсот експонатів. Її в цей день відкрила голова Оргкомітету виставки - голова профкому обласної ради Богдана Медвідь.

По завершенню всіх заходів відбувся святковий концерт та колективне фотографування учасників засідання і гостей.

 

ivfrdidzh20211908

Обмін досвідом

Днями на теренах Прикарпаття перебувала делегація Хмельницької обласної організації Профспілки працівників державних установ.

Колег-однодумців радісно вітали працівники Івано-Франківського обласного комітету.

Під час ділової зустрічі  активісти з обох областей обмінялися досвідом роботи щодо соціального захисту спілчан, залучення молоді до профспілкової діяльності, обговорили проблеми мотивації членства, яке безпосередньо впливає на чисельність профспілки та її організаційний і фінансовий стан.

Хмельничани мали можливість відвідати Манявський Скит, взяти участь у святкуванні Дня міста Яремче, ознайомитися з традиціями і обрядами гуцульського краю, піднятись на стрімкі вершини карпатських гір.

Свою пізнавальну та інформаційно корисну поїздку профспілкові лідери присвятили 30-річчю Незалежності України та 90-річчю утворення Профспілки працівників державних установ.

obmindosv20211908

 

Вінницька обласна організація Профспілки

Оздоровлення спілчан

Одним із пріоритетних напрямків діяльності Липовецької профспілки держустанов є оздоровлення спілчан та дітей. Вже стало доброю традицією організовувати для всіх відпочинок на узбережжі Чорного моря.

Цього разу до м. Одеса відправився чудовий комфортний автобус із спілчанами.

Відпочинок вдався, адже цьому сприяли і погодні умови, і бажання відпочиваючих і дирекція оздоровчого табору "Дружба" .

Незабутні миті на морі – схід сонця, штилі і шторми із височенними хвилями, прогулянка по морю на катері, екскурсія центром Одеси залишили неповторні враження у подорожуючих, позитивний заряд бадьорості і додали сил та енергії на новий робочий рік. Особливе задоволення та шквал позитивних емоцій отримали діти!

До нових зустрічей, море! Попереду подорож в сонячне Закарпаття!

vinnytsjadidzhest19082021

Луганська обласна організація Профспілки

Профспілковий комітет Рубіжанського картонно-тарного комбінату на прохання 50-ти спілчан  вдруге організував поїздку членів профспілки та їх родин в м. Слав’нськ на солене озеро «Гарячка» на пляж «Маленька Куба». Озеро не глибоке, добре прогрівається, концентрація солі найвища. Чисто і затишно, чудовий пляж, все є для комфортного відпочинку - шезлонги, грибки, альтанки, туалет, душ, роздягальні, бар, ігровий майданчик для дітей. Природа щедро нагородила солене озеро цілющими властивостями. Завдяки цьому відпочинок на ньому  прекрасно підходить і тим, у кого є проблеми зі здоров’ям, і просто бажаючим отримати море задоволення від вихідних або відпустки.

Спілчани щиро вдячні профспілковому комітету за незабутні враження від поїздки!

luganskdaidzhest19082021

Миколаївська обласна організація Профспілки

6 серпня 2021 р. голова Миколаївської обласної організації Профспілки Т.І. Бугаєнко зустрілася  з  колективом  адміністрації   Інгульського  району  м. Миколаєва. На зустрічі була надана інформація членам профспілки про роботу над новою редакцією ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування» та про зауваження і пропозиції до проекту, які надала обласна організація.

Крім того, колектив Інгульської адміністрації став переможцем обласного конкурсу на кращий колективний договір. Т.І. Бугаєнко вручила Диплом ІІ ступеня переможця обласного конкурсу та грошову винагороду.

Mykolaivdidzhest19082021  mykoldidzhest19082021   

 

Полтавська обласна організація Профспілки

Спілчани долучились до акції «Серце до серця» у Кременчуці.

З 01 квітня по 30 вересня 2021 року в м. Кременчуці проходить ХVІ благодійна акція «Серце до серця» - «Здорові немовлята!».

Традиційними організаторами цієї акції виступають Молодіжний парламент, Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій, ВБФ «Серце до серця» (координатор - Пищита С.М.).

Ініціативу молоді підтримують  наші члени профспілки.  Профспілчани взяли активну участь в цій акції, а також в благодійному концерті, який відбувся в Міському палаці культури.

Цього року зібрані кошти будуть направлені на придбання сучасного медичного обладнання європейського рівня для неонатального відділення Кременчуцького перинатального  центру ІІ рівня.

Профспілкові організації  виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області (міський голова Малецький В.О., голова ПК Жорняк Л.Г.), УСЗН Крюківського району (начальник Ревега Л.І.,голова ПК Дудник Н.Г.), Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області (директор Маслій О.Б., голова профкому Марченко І.М.) та інші (всього 24 організації) беруть активну участь  у всеукраїнській  благодійній акції «Серце до серця». Саме активна співпраця адміністрації і профспілкових комітетів  дає можливість бути кращими. В 2019 році організацію Управління соціального захисту населення Крюківського району Департаменту соціального захисту населення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області було нагороджено відзнакою «Золоте серце». Кожного року профспілкові організації отримують Подяку за участь.

oltavadidzh19082021

 

 

За інформацією

регіональних організацій Профспілки