Профспілка працівників державних установ України долучилась до загальноєвропейської акції профспілкової солідарності Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (EPSU) на підтримку державних службовців Словенії.

24 січня 2018 року працівники державного сектору та сектору громадського обслуговування Словенії вийшли на страйк проти того, що впродовж тривалого часу вони не отримували підвищення заробітної плати. До акції протесту приєднаються 17 профспілок Словенії, працівники різних сфер та галузей, у яких було заморожено заробітну плату та введено міри жорсткої економії. За інформацією Європейської федерації профспілок громадського обслуговування у 2012 року працівникам державного сектору та сектору громадського обслуговування Словенії було знижено заробітну плату на 8%, - з того часу заробітна плата не змінилася і її рівень був заморожений. На знак солідарності з колегами у діях за справедливу оплату праці членські організації Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (EPSU) висловили підтримку колегам та загальноєвропейським вимогам гідної оплати праці для працівників державного сектору та сектору громадського обслуговування, надіславши листи підтримки діям профспілок Словенії до уряду Словенії та зробивши фото флеш-моб.

Апарат Центрального комітету Профспілки працівників державних установ України приєднався до загальноєвропейської акції профспілкової солідарності підтримки колег із Словенії та загальноєвропейських вимог гідної плати праці. Свою солідарність з діями за гідну оплату працю та підтримку профспілкам Словенії висловила і Молодіжна рада профспілки працівників державних установ України зробивши фото і надіславши повідомлення підтримки.

На адресу профспілки працівників державних установ України прийшов лист подяки спілчанам та особисто, Юрію Піжуку, голові профспілки працівників державних установ України від Яна Вільяма, голови Європейської федерації профспілок громадського обслуговування, за солідарні дії, підтримку та небайдужість: «Ми будемо використовувати ваші фотографії під час проведення компанії підтримки колег із Словенії. Вони вражені солідарними діями та підтримкою з України. Ми сильніші разом!».