Сьогодні, 15 березня, члени виконавчого комітету Профспілки на чолі з головою Профспілки Юрієм Піжуком беруть участь у засіданні Волинського обласного комітету Профспілки.

Учасники пленуму визначили завдання виборних органів обласної організації профспілки по здійсненню соціально-економічного захисту членів профспілки. За підсумками обговорення, вирішили створити при Волинському обкомі профспілки  постійно діючий  консультаційний пункт з метою надання членам профспілки  безоплатних консультацій з питань трудового законодавства, Законів України “Про державну службу”, ”Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”, тощо. Спільно з редакцією “Волинської газети” започаткувати постійну рубрику “Це треба знати”.

Перед учасниками виступив керівник міжрегіонального управління Нацдерєжслужби у Волинській і Рівненській областях Олег Лавренчук.

Заступник Голови Профспілки Наталія Титаренко поінформувала учасників пленуму про актуальні питання реалізації законодавства про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування в умовах реформування державного управління.

Завідуюча відділом захисту економічних прав членів профспілки Валентина Гурневич провела презентацію про особливості застосування  в колективних договорах норм галузевих угод, додаткових, порівняно з чинним законодавством і угодами, гарантій та соціально-побутових пільг для працюючих.

Профактивісти Волинської області пройшли навчання щодо організації бухгалтерського обліку та особливості оподаткування організацій профспілки. Головний бухгалтер Профспілки Світлана Овдієнко розповіла про правила здійснення виплат відповідно до Податкового кодексу України.

Голова Профспілки відзначив роботу  профактивістів Волинської області, зокрема, вручив Почесну Грамоту Профспілки Бернадському Анатолію Сергійовичу, голові Локачинського райкому профспілки за багаторічну роботу у Профспілці, особистий внесок у вирішення питань соціально-економічного захисту членів Профспілки, Грамоту Профспілки Саламану Івану Ігоровичу, голові Молодіжної Ради Волинського обкому Профспілки, за особистий внесок у вирішення питань соціально-правового захисту членів Профспілки, активну громадську роботу, Грамоту Профспілки Степанюку Анатолію Дмитровичу, голові первинної профспілкової організації Управління поліції охорони у Волинській області, за багаторічну активну роботу у Профспілці.