З метою підготовки питання президії ЦК Профспілки про стан колективно-договірної роботи в організаціях Профспілки 28 липня п.р. голова обласного комітету Профспілки  Надія Лисик та завідувач відділу захисту економічних прав та інтересів трудящих виконавчого апарату Профспілки Валентина Гурневич провели робочу зустріч з заступником ректора (проректор) з персоналу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького полковником Оленою Волобуєвою та головою первинної організації профспілки Національної академії Олегом Цюзіком.

Валентина Гурневич подякувала представника адміністрації Олену Волобуєву за активний соціальний діалог з профспілковою організацією академії.

За словами голови профкому представники профспілкового комітету включені до всіх комісій, в питаннях соціального захисту працівників, а саме: кваліфікаційно - атестаційної комісії; кваліфікаційно – тарифікаційної комісії; комісії з атестації робочих місць; комісії з оплати праці, встановлення розмірів премій, надбавок, доплат, тарифних розрядів; комісії з охорони праці; санаторно – відбіркової комісії; комісії з соціального страхування; житлової комісії.

Голова профкому Олег Цюзик є постійним учасником службових нарад, засідань ректорату академії та членом вченої ради.  

За нормами колективного договору працівники академії мають право безкоштовно лікуватись у поліклініці академії, займатись спортом в спортивних залах у визначений час,на забезпечення транспортними засобами (автобус) для проведення культурно масових заходів, лікування у клінічному госпіталі «Аркадія» м. Одеса за 30% від вартості путівки.

В академії атестовано 59 робочих місць, у поточному році атестовано 2 посади, переатестовано 16, до кінця року планується провести атестацію 2 посадам. Для 187 працівників встановлено доплату від 8 до 15% за роботу із шкідливими і важкими умовами праці. Щорічні додаткові відпустки отримують 99,3 %працівників від 2 до 11 днів.

Профспілковий комітет постійно контролює додержання законодавства про працю, зобов’язань взятих командуванням академії щодо виконання норм і положень колдоговору.

За клопотанням профспілкового комітету до командування академії у 2016 році надана трьохкімнатна квартира у постійне користування працівникові, члену профспілки, у 2017 - двохкімнатна члену профспілки, трьом членам профспілки надано кімнати у відомчому гуртожитку.