До Вашої уваги огляд подій регіональних організацій Профспілки працівників державних установ України.

Запорізька обласна організація Профспілки

Голова обкому Ганна Федорченко та працівники апарату обкому взяли участь у робочій зустрічі з начальником Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області С.О. Жмурко, де були ознайомлені зі станом пенсійного забезпечення в Запорізькій області, новаціями  пенсійного  обслуговування, особливостями  перерахування пенсій, дистанційними пенсійними послугами та ін. Було підписано безстрокову Угоду про співпрацю між Запорізькою обласною радою профспілок та Головним управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області. 

IMG 2753IMG 2741

Голова Запорізької обласної профспілкової організації  працівників державних установ України Ганна Федорченко разом з представниками виконавчого апарату обкому зустрілися з трудовим колективом Кушугумської селищної ради Запорізького району та взяли участь в профспілкових зборах, де розглядалися питання прийому нових членів профспілки, оновлення складу профспілкового активу та інші робочі питання. Під час робочої зустрічі голова обкому проінформувала присутніх про проведену обкомом та ЦК Профспілки роботу щодо захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки, основні напрямки роботи Профспілки на сучасному етапі.

 IMG 20210428 134230

Черкаська обласна організація Профспілки

Голова Черкаської обласної організації Профспілки взяв участь у другому засіданні Громадської ради при Черкаській обласній державній адміністрації. Під час обговорення складу комісій громадської ради Василем ОЛІЙНИКОМ та Петром ШЕВЧЕНКОМ, головою Федерації профспілок Черкаської області, запропоновано створити комісію з питань забезпечення зайнятості населення, яка б займалася питаннями легалізації праці, забезпечення гідних умов праці та оплати праці, що було підтримано членами громадської ради.

Сподіваємося, що робота комісії, як і загалом робота громадської ради, яка представляє інтереси інститутів громадянського суспільства зможе позитивно вплинути на процеси усвідомлення громадянами необхідності легального працевлаштування, сплати податків та підвищення рівня соціального захисту працівників.

1621512816788

20 травня відбувся І пленум Черкаського обласного комітету профспілки працівників державних установ.

Відкриваючи пленарне засідання, голова обкому Василь ОЛІЙНИК привітав присутніх із 90 річчям утворення Профспілки працівників державних установ, яке відзначається цього року, та нагородив профспілковий актив з цієї нагоди Подяками голови обласної організації профспілки.

На розгляд членів обласного комітету виносилися три питання.

В першу чергу розглянуто зміни у складі обласного комітету профспілки, склад якого посилено головою профспілкового комітету Черкаського міськвиконкому Лілією МАЛІЩУК. Під час розгляду другого питання порядку денного члени обласного комітету обговорили основні напрямки діяльності обласної організації профспілки працівників державних установ на 2021-2025 роки.До обговорення питання долучився голова Федерації профспілок області Петро ШЕВЧЕНКО, голова Драбівської ОТГ Світлана ОРЕЛ, голова профкому Черкаського міськвиконкому Лілія МАЛІЩУК, голова Золотоніського міськрайкому Сергій СТРИЖАК та інші.

За результатами обговорення питання взято до виконання пріоритетні завдання діяльності виборних органів Профспілки всіх рівнів, визначені VIII з’їздом Профспілки працівників державних установ України, та програму дій Профспілки на 2020-2025 роки «5 років – 5 кроків».

Так, зокрема, ухвалено рішення щодо вдосконалення соціального діалогу, в тому числі ініціювання колективних переговорів з обласною радою щодо укладання колективної угоди на обласному рівні щодо визначення соціальних гарантій для працівників органів місцевого самоврядування області та реанімування соціального діалогу з Кабінетом Міністрів України щодо укладання галузевої угоди для державних службовців; вжиття заходів, спрямованих на якнайшвидше прийняття та введення в дію Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (нова редакція); проведення спільних з органами державної влади та органами місцевого самоврядування заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості, усвідомлення громадянами необхідності сплати податків; проведення інформаційної роботи і навчальних заходів для членів профспілки та працівників галузі тощо.

20210520 151842 20210520 151930

 

Черівецька обласна організація Профспілки

Голова Чернівецького обкому профспілки працівників державних установ Охрімовським О.В. взяв участь у зустрічі з головою Ванчиковецької територіальної громади Чернівецького району Чернівецької області. В заході також взяли участь голова Чернівецької облпрофради Шкварковський В.А., голови територіальних обкомів: освіти і науки – Чортик Б.І., культури – Кошман В.В. та завідувач відділом з питань захисту соціально-економічних та духовних інтересів працюючих облпрофради Лєньков М.І.

В ході зустрічі з головою громади Лупой В.С. порушувались проблемні питання наповнення бюджету громади, виділення субвенції з державного бюджету, утримання бюджетної сфери тощо. За результатами зустрічі підписана Угода про співпрацю Чернівецької обласної ради профспілок з Ванчиковецькою територіальною громадою.

Узгоджуються питання робочих поїздок до інших утворених наприкінці 2020 року територіальних громад.

IMAG1017

Івано-Франківська обласна організація Профспілки

Голова та завідувач оргвідділу Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт і Валерій Крецул взяли участь в засіданні Надвірнянського районного комітету профспілки.

Було заслухано інформацію про роботу виборного профспілкового органу за період з липня 2020 року по травень 2021 року та обрано нового голову районної організації Профспілки. Ним за одностайним рішенням учасників засідання стала відома і авторитетна в районі людина Марія Юрчило – перший заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації, депутат Надвірнянської міської ради. Також визначено конкретні завдання щодо активізації роботи первинних і районної профспілкових організацій із захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки, розбудови організаційних ланок та збереження і мотивації членства. Також відбулась зустріч з головою районної державної адміністрації Володимиром Паськом, з яким обговорили подальшу співпрацю з владою щодо створення для працівників належних і безпечних умов праці та її оплати, узгодили питання надання нового приміщення для роботи  районного комітету профспілки.

В Надвірнянській ТГ

Голова Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт та завідувач оргвідділу обласного комітету Профспілки Валерій Крецул провели робочу зустріч з головою Надвірнянської міської ради територіальної громади Зіновієм Андрійовичем.

Під час зустрічі представники Профспілки цікавилися життям новоствореної територіальної громади, умовами праці її працівників. Міський голова поділився своїми  напрацюваннями і планами щодо соціально-економічного та культурного розвитку територій. На зустрічі обговорено подальшу співпрацю обласної і районної організацій Профспілки з керівництвом та профкомом міської громади задля досягнення кращих результатів в роботі на благо людей.

Надвірнянський РКП

 

Житомирська обласна організація Профспілки

Голова Житомирської обласної організації Профспілки Петро Закусило взяв участь в засіданні круглого столу на тему "Участь громадськості у процесах соціального діалогу", який відбувся 14 травня під час дводенного засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у Житомирській області.

Метою зустрічі представників влади та громадянського суспільства є удосконалення наявної моделі соціального діалогу, розширення кола соціальних суб’єктів, залучених до процесу досягнення узгоджених соціальних цілей.

Участь у роботі круглого столу взяли народні депутати -  члени Комітету, голова обласної ради Володимир Федоренко,   заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Градівський,  перший заступник голови СПО об'єднань  профспілок Олександр Шубін, представники органів виконавчої  влади, місцевого самоврядування, профспілок, роботодавців інших громадських організацій. Голова обласної ради Володимир Федоренко висловив сподівання, що у ході даного засідання будуть напрацьовані конкретні шляхи щодо вдосконалення питань сприянню зайнятості населення, питань соціальної підтримки незахищених верств населення, соціального захисту ветеранів АТО/ООС, осіб з інвалідністю, дітей. «Також, надзвичайно важливими для нас є питання налагодження діалогу у сфері соціального захисту між громадськістю та владою». Голова підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат України Анатолій Остапенко у своїй промові наголосив: "На цьому засіданні ми почули різні думки. Вони співпадають у тому, що державна політика якраз формується з соціального діалогу, до якого ми повинні залучати як роботодавців, як профспілки, так і громадські організації всіх рівнів, які у нас є в Україні".

У роботі круглого столу взяв участь і виступив голова обласної профспілкової організації працівників державних установ Петро ЗАКУСИЛО. Він  зупинився на співпраці в рамках соціального діалогу між  органами виконавчої влади, органами  місцевого самоврядування області і  обласним комітетом профспілки,  відзначив відсутність такого діалогу на центральному рівні, а також порушив питання щодо несправедливого та дискримінаційного відношення до колишніх державних  службовців та осіб органів місцевого самоврядування, яких держава позбавила надії та права на перерахунок пенсії призначеної до 1 травня 2016 року та звернувся до народних депутатів посприяти відновленню соціальної справедливості та прийняти відповідний Закон.

photo5255847546104951825 photo5255847546104951810

 

Дніпропетровська обласна організація Профспілки

17 травня 2021 року голова Дніпропетровського обкому Профспілки працівників державних установ Зінаїда Бедринець вручила трудовому колективу ОТГ – виконавчого комітету Іларіонівської селищної ради ДИПЛОМ І ступеня – переможцю конкурсу Профспілки працівників державних установ України на кращий колективний договір у 2020 році. У трудовому колективі виконавчого комітету Іларіонівської територіальної громади профспілкова організація (голова – Наталья  Клевжиць ) створена практично з початку створення самої ОТГ.

Керівництво ОТГ (голова – Дмитро Екзархов) і профспілковий комітет після укомплектування виконавчого апарату ОТГ уклали колективний договір, який діє з 2019 року. Усі працюючі в колективі територіальної громади 44 чоловіка є членами Профспілки, на культурно-масову і оздоровчу роботу нараховуються 0,3 відсотка на Фонд оплати праці.

dniprodaidzhest2021

Луганська обласна організація Профспілки

Членкині первинної профспілкової організації КЗ «Лисичанський центр соціальних служб» Альона Богословська та Марина  Махницька розробили соціальний проєкт та отримали мініґрант від БО “Львівська освітня фундація” на створення кімнати психологічної допомоги батькам та дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. На базі Лисичанського центру соціальних служб за участі партнерів було відкрито кімнату психологічної допомоги. Відтепер батьки та діти із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, зможуть отримати психологічну допомогу і необхідну підтримку, приймати участь у різноманітних тренінгах, майстер-класах, що будуть сприяти покращенню емоційного здоров’я громади.

Завдяки активної громадянської позиції наших спілчан кімната психологічної допомоги вже працює. Подібні проєкти вкрай необхідні Луганщині та сприятимуть мінімізації  складних життєвих обставин, у тому числі зменшенню кількості випадків домашнього насильства.

13

Профспілковий комітет Рубіжанського картонно-тарного комбінату приділяє особливу увагу оздоровленню членів профспілки та їх родин. Склалась багаторічна практика організації дитячого відпочинку в оздоровчих таборах Луганщини та інших регіонів України. Так, нещодавно, профком прийняв рішення оплатити проїзд дітям багатодітної родини Хоружих та  супроводжуючої особи для відпочинку в українському дитячому центрі «Молода гвардія» в м. Одеса.

Родина Хоружих дуже вдячна своєму профкому за пілтримку та допомогу!

bagatoditnidopomoga2021 bagatoditni2021

 

За інформацією обласних

організацій Профспілки