До Вашої уваги підбірка новин регіональних організацій Профспілки працівників державних установ України

 

Миколаївська обласна організація Профспілки

Прийнято рішення про створення первинної профспілкової організації Первомайської  об`єднаної територіальної громади.

1 червня поточного року відбулася зустріч апарату Миколаївської обласної організації ППДУ з головою Первомайської  об`єднаної територіальної громади Сергієм Розсохою та активом didzhest0906IMG 3546громади.

Голова Миколаївської обласної організації Профспілки Таміла Бугаєнко надала розгорнуту інформацію про роботу обласної організації по соціально-економічному захисту членів профспілки.

Як результат зустрічі – прийнято рішення про створення первинної профспілкової організації в громаді.

 didzhest0906IMG 3542  

5 червня 2021 року профспілкові організації Миколаєва активно долучилися до мистецької акції «Гімн України».

Цього дня на головній площі міста було представлено кожен куточок Миколаївської області. Більше 100 кращих професійних і аматорських, дитячих і дорослих творчих колективів, а також окремих виконавців міста й області прийняли участь у цьому дійстві.

Загальнонаціональну творчу акцію з нагоди 30-річчя Незалежності України цього дня підтримали більше 1000 людей, заспівавши найголовніший музичний твір України.

didzhest0906IMG 3566 didzhest09060b07371d2c40e501

 

Івано-Франківська обласна організація Профспілки

Працюємо з новообраними головами первинок

Працівники Івано-Франківського обласного комітету Профспілки провели роз’яснювальну роботу з новообраним головою профспілкового комітету державного архіву області Андрієм Сміжаком.

Голова обласної організації Профспілки Ніна Гушпіт та завідувач відділу Допомагаємо новообраним профактивістам

організаційно-масової роботи Валерій Крецул ознайомили голову первинки з основними повноваженнями, що випливають із Статуту галузевої Профспілки та рішень вищих профспілкових органів.

Також надали інформацію про роботу Профспілки щодо представництва і захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів спілчан і мотивації до профчленства. Було акцентовано увагу на необхідності переукладення на наступний термін колективного договору між адміністрацією і трудовим колективом установи та контролю за виконанням його положень. Головний бухгалтер та провідний фахівець обкому Профспілки Марія Лисаківська і  Любов Баб’юк розповіли про порядок здійснення фінансової діяльності та ведення профспілкової документації

Голову профспілкового комітету було ознайомлено з практикою налагодження ефективної співпраці первинної профспілкової організації з роботодавцем.

Важливо, що очолювати первинні профорганізації спілчани довіряють активним молодим людям.

Обласний комітет Профспілки і надалі продовжуватиме практику проведення стажування новообраних профспілкових активістів.

 

Запорізька обласна організація Профспілки

Робочі зустрічі з громадами

03 червня  2021 року Голова Запорізької обласної профспілкової організації Профспілки Ганна ФЕДОРЧЕНКО і працівники обкому зустрілися з трудовими колективами  Водянської та Благовіщенської сільських рад Василівського району Запорізької області.

Під час робочої зустрічі голова обкому проінформувала присутніх про проведену обкомом та ЦК Профспілки роботу щодо захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки, основні напрямки роботи Профспілки на сучасному етапі, закликала представників територіальних громад до вступу в Профспілку.

Колектив Водянської ОТГ Водянська ОТГ Колектив Благовіщенської ОТГ

Також голова обкому і працівники виконавчого апарату  обкому відвідали первинну профспілкову організацію виконавчого апарату Кам’янсько-Дніпровської міської ради, яка стала переможцем Всеукраїнського конкурсу на кращий колдоговір, який проводився  ЦК Профспілки (ІІІ місце серед установ з чисельністю працівників від 51 до 150 осіб, які фінансуються за рахунок місцевого бюджету).

Голова обкому Ганна ФЕДОРЧЕНКО вручила переможцям нагороду ЦК Профспілки, Почесну грамоту обкому і грошові виплати ЦК та обкому Профспілки.

На зустрічі щодо нагородження були присутні голова Кам’янсько-Дніпровської міської ради Володимир АНТОНЕНКО, голова профспілкового комітету –  Ірина ВОРОНЕВСЬКА, члени профспілкової організації  виконавчого  апарату.

К Дніпровська міськрада міський голова Антоненко разом з головою профкому Воронневською та головою обкому Федорченко  Колектив викон.апарату К Дніпровської міськради

Голова обкому Ганна ФЕДОРЧЕНКО привітала членів первинної профспілкової організації Державного  підприємства «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці»  з 24-річчям з Дня створення підприємства, а також вручила голові  профкому Вадиму КРАВЦЮ Подяку з нагоди 55-річчя від дня народження.

ЕТЦ Привітання голови профкому Кравця   Керівництво та голова профкому ЕТЦ

 

Полтавська обласна організація Профспілки

Діти – це наше відображення та наша відповідальність!

Керівник відділу сім'ї, соціального захисту та здоров'я, голова Первинної профспілкової організації Решетилівської міської ради Дмитро Момот, керуючий справами виконавчого комітету, голова Решетилівської районної організації профспілки Максим Лисенко та старости сіл привітали зі святом діток, які перебувають на обліку служби у справах дітей, як такі що опинилися в складних життєвих обставинах. На території нашої громади проживає 58 таких дітей у 14 сім'ях.

До привітання долучилися начальник Решетилівського районного сектору філії Державної установи «Центру пробації» в Полтавській області, майор внутрішньої служби Тетяна Варв’янська та інспектор сектору національної превенції Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області, лейтенант поліції Маргарита Козир.

idzhestpoltava09062021  didzhestpoltavadity09062021

 

Кременчуцькою міською організацією профспілки працівників державних установ України до Міжнародного Дня захисту дітей, за рішенням президії від 05 травня 2021 року, було проведено конкурс малюнків на асфальті «У світ розваг нас кличе літо!», для дітей віком від 3-х до 17 років.

Метою конкурсу є залучення дітей членів профспілки до громадського життя профспілкових організацій, активізація творчої діяльності дітей в умовах карантину та виховання естетичного смаку та розвиток художньо-творчих здібностей.

Всього прийняло участь 65 дітей віком від 3 до 15 років. Жоден учасник не залишився без Подяки і приємного сюрпризу, які були вручені учасникам і переможцям конкурсу.

ditypoltavadidzhest09062021           ditydaidzhestpoltava09062021

 

Луганська обласна організація Профспілки

У Міжнародний день захисту дітей члени первинної профспілкової організації КЗ «Лисичанський міський центр соціальних служб» провели розважальний захід «1 червня – свято дитинства». Свято проводилось для дітей із сімей, що опинились у складних життєвих обставинах.

 09062021didzhestlugansk 09062021didzhestluganskdity

 

Також за підтримки профспілкової організації рятувальники Аварійно-рятувального загону спеціального призначення та співробітники Головного управління ДСНС України у Луганській області провели святковий захід до дня захисту дітей у Льодовому палаці спорту в місті Сєвєродонецьку.

09062021didzhestluganskprofs    09062021didzhestluganskdenditey

 

За інформацією 

регіональних організацій Профспілки