Дніпропетровська обласна організація Профспілки

6 грудня 2021 року відбулась робоча зустріч директора Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторії Кузнецової та її заступника – Валерія Дудника з головою Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Віталієм Дубілем та головою Дніпропетровської обласної профспілкової організації працівників держаних установ –  Зінаїдою Бедринець.

Мета зустрічі – обговорення реалізації експериментального проєкту щодо впровадження нової моделі надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2021 року № 1121.

Вікторія Кузнецова зауважила, що запровадження нової моделі надання клієнтоорієнтованих послуг передбачає застосування сучасних технологій та методів, спрямованих на прискорення працевлаштування осіб, які шукають роботу, а також забезпечення ефективної та дієвої співпраці з роботодавцями, що допоможе кардинально змінити ситуацію на ринку праці.

«Відтепер акцентом у роботі фахівців центрів зайнятості буде надання виключно сервісних послуг для суб’єктів ринку праці з використанням індивідуального підходу. Для цього передбачається запровадження в центрах зайнятості адміністраторів, кар'єрних радників, спеціалізованих кар'єрних радників з інклюзивного працевлаштування та консультантів роботодавця», - підсумувала Вікторія Петрівна.

У свою чергу Віталій Дубіль зазначив, що клієнтоорієнтованість – шлях до вирішення проблем всіх суб’єктів ринку праці.

dniprodidzhest10122021

 

Закарпатська обласна організація Профспілки

Підписано меморандум про співпрацю

2 грудня відбулася робоча зустріч голови Закарпатської обласної профспілкової організації працівників державних установ України Діани ГОНДОРЧИН та директора регіонального центру з надання БВПД в Закарпатській області Василя ПОПАДИНЦЯ.

В ході робочої зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю між Закарпатською обласною профспілковою організацією працівників державних установ України та Регіональним центром з надання безоплатної правової допомоги у Закарпатській області.

Метою Меморандуму є консолідація зусиль, спрямованих на співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги членам профспілки обласної профорганізації.

В конструктивному обговоренні основних напрямків співпраці ДІАНА ГОНДОРЧИН та ВАСИЛЬ ПОПАДИНЕЦЬ визначили розроблення та реалізацію спільних проектів та програм, організацію та проведення заходів, спрямованих на підвищення правової поінформованості членів профспілки, а саме  - семінарів, круглих столів, робочих зустрічей, тощо.

Наголошувалося і на важливій ролі інформаційної складової в спільній діяльності підписантів даного Меморандуму про співпрацю. Враховуючи, що в сьогоднішньому світі інформація та швидкість її отримання  є однією з пріоритетних складових діяльності,  Меморандумом передбачено  розміщення інформації, зміст якої може становити спільний інтерес, на офіційних веб-ресурсах обласної  Профспілки та Регіонального центру. Також керівники обидвох структур обмінялися інформацією щодо основної діяльністі та  напрямків роботи.

На офіційній сторінці обласної  Профспілки працівників  державних установ в соцмережі Facebook  подана детальна інформація щодо центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті.

 

zakarpattjamemorandum101220211                                    zakarpattjamemorandum101220212

 

Івано-Франківська обласна організація Профспілки

Відбулась позачергова звітно-виборна конференція районної організації

2 грудня відбулася позачергова звітно-виборна конференція Калуської районної організації Профспілки працівників державних установ України. Участь у ній взяв член президії, завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету профспілки Валерій Крецул.

Він проінформував про причини скликання позачергової конференції. На стан справ у районній організації вплинула низка факторів: вивільнення частини працівників у ході реформи децентралізації влади та зміни адміністративно- територіального устрою, карантинні обмеження у зв’язку з пандемією COVID-19. Створені у вересні три нових первинних профорганізації не мають представників у складі районного комітету Профспілки. Тому і назріла потреба оновити виборні органи районної організації.

Голова районного комітету Профспілки Руслана Яковина прозвітувала про його роботу з червня 2020 року. Відповідно проінформувала про роботу ревізійної комісії районної організації і її голова Катерина Олексин. Після обговорення двох звітів конференція визнала роботу районного комітету задовільною і затвердила звіт ревізійної комісії та прийняла постанову, де визначила основні пріоритети у профспілковій діяльності.

На основі рішень усіх первинних профорганізацій конференція сформувала з делегованих ними представників новий складу виборних органів районної організації Профспілки, а також обрала керівний склад районного комітету та голову ревізійної комісії.

Заступника голови райдержадміністрації Ярославу Гасяк, яка до цього була заступником голови районного комітету Профспілки, обрано його головою, а начальника відділу управління персоналом райдержадміністрації Наталію Лабатій - головою ревізійної комісії.

Насамкінець конференція вирішила делегувати у члени обласного комітету Профспілки замість Руслани Яковини новобраного керівника районного комітету профспілки Ярославу Гасяк.

По завершенні звітно-виборної конференції Валерій Крецул поспілкувався з профспілковим активом з приводу перспектив розбудови організаційних ланок районної організації.

ivanofrankivskdidzhest10122021raikom

ivanofrankivskdidzhest10122021raikom2

30 РОКІВ ТОМУ ОТБ «ГАЛИЧИНА» ВПЕРШЕ ВИЙШЛО В ЕФІР

Івано-Франківське обласне телебачення «Галичина», засноване обласною радою першого демократичного скликання 7 листопада 1990 року, є чи не першою в Україні спробою і прикладом громадського телевізійного мовлення.

Привітати колектив та ветеранів «Галичини» з подарунками і нагородами в її студію прийшли церковні ієрархи, керівники області і міста, представники народних детутатів України, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України, обласної спілки журналістів, творчої інтелігенції, організацій і установ обласного центру, а також обласної організації Профспілки працівників державних установ України, де перебуває на обліку первинна профорганізація телебачення.

У своєму вітальному слові член президії, завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету Профспілки Валерій Крецул пригадав передісторію створення «Галичини» ще з 1990 року, після перших демократичних виборів до місцевих рад. Він зазначив, що колектив «Галичини» дав Прикарпаттю цілу плеяду талановитих, популярних, впізнаваних тележурналістів, створив чимало цікавих різнопланових програм, в числі перших перейшов на супутникове мовлення і широкоекранний формат. А все це було б неможливим без злагодженої праці керівництва та всіх працівників, включно з тими, які залишаються поза кадром.

Низці саме таких працівників були вручені грамоти обласного комітету Профспілки та грошові виплати.

ivanofrankivskdidzhest10122021haluchyna302

ivanofrankivskdidzhest10122021haluchyna30

 

Запорізька обласна організація Профспілки

Голова  Запорізької обласної профспілкової організації  працівників держустанов  України  Федорченко  Г.Г.  напередодні  професійного Дня   працівників статистики відвідала  первинну профспілкову  організацію Головного управління статистики  в Запорізькій  області та взяла участь  в урочистостях з нагоди  свята.

За   активну профспілкову роботу, значний  особистий  внесок   у розв’язання  питань соціально економічного   захисту  членів Профспілки   та  з нагоди   Дня   працівників статистики нагородила Почесною грамотою  обкому  профспілки працівників держустанов  України  членів профспілки

-АЛТИНОВУ  Наталію - заступника  начальника  управління збирання та підготовки даних статистичних спостережень-начальника відділу збирання, введення  і контролю даних економічної статистики та  взаємодії  з респондентами  Головного управління статистики у Запорізькій області;

-ЛИПОВУ   Ніну - заступника начальника  Головного управління статистики  у Запорізькій  області;

-ТОРОПОВА  Сергія - начальника  управління господарського забезпечення, експлуатації  будівель і споруд Головного управління статистики у Запорізькій області.

-ШЕЙКО  Марину- члена  Профспілки, начальника  Головного управління  статистики.

zaporizhjadidzhest101220211

6 грудня   2021 року  у Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара  відбулися  урочистості з нагоди  Дня Збройних Сил України.    

Присутніх привітали  голова Запорізької  облдержадміністрації Старух О.В. та  голова  Запорізької обласної ради  Жук О.Ю.

На початку присутні згадали хвилиною мовчання  всіх загиблих воїнів  України, лише Запорізька область за час збройного конфлікту на Сході втратила понад 300 своїх синів.

  Голова  обласної профорганізації працівників держустанов  України  Федорченко  Г.Г.  привітала  військовослужбовців із  30-річчям  українського війська та з нагоди  свята  вручила  Почесні  грамоти членам   первинної  профспілкової організації   Запорізького обласного територіального центру комплектування та  соціальної підтримки: Іщенко Ю.А.,  Товт  О.О., Шрам О.В., Плис І.В., Василечко З.М.

zaporizhjadidzhest101220214

zaporizhjadidzhest101220212

7 грудня 2021 р. з нагоди Дня працівників органів  місцевого  самоврядування  виконавчим  апаратом обкому  Профспілки були розіслані  привітання  голови Профспілки   Піжука  Ю.М.   всім первинним профспілковим організаціям, що належать  до сфери діяльності органів  місцевого самоврядування.

Також  Федорченко  Г.Г.  відвідала  первинну  профспілкову  організацію районної адміністрації Запорізької міської ради  по  Вознесенівському  району, привітала  з професійним  святом  та  вручила Почесні  грамоти  обкому.

 

zaporizhjadidzhest101220213

Чернівецька обласна організація Профспілки

На святкуванні Чернівецькою міською радою Дня місцевого самоврядування 7 грудня 2021 року прийняв участь голова Чернівецької обласної профспілкової організації працівників державних установ Олександр Охрімовський, який привітав з професійним святом всіх присутніх на заході, вручив вітання Чернівецькому міському голові Роману Клічуку від голови Профспілки працівників державних установ Юрія Пі жука та обласної галузевої профспілки.

Також було вручено Лівії Бамбуляк – начальниці фінансового управління Чернівецької міської ради, голові ревізійної комісії  обласної профспілкової організації працівників державних установ Почесний знак Федерації профспілок України «За розвиток соціального партнерства» з подякою за роботу в органах місцевого самоврядування і багаторічне активне членство у профспілці.

 

chernivtsididzhest101220211

 

chernivtsididzhest101220212

 

chernivtsididzhest101220213

 

За інформацією

обласних організацій Профспілки