22 листопада 2018 року у м.Херсоні на базі Південного представництва Центру профспілкових знань Профспілки працівників державних установ України відбувся семінар «Рекрутинг у діяльності Профспілки та його інструменти» в рамках спільного проекту між Профспілкою працівників державних установ України та Профспілкою державних службовців Швеції Fackförbundet ST «Розвиток державного сектору в Україні» .

Семінар зібрав 25 учасників – членів комітету, ревізійної та мандатної комісій Херсонської обласної організації Профспілки, голів територіальних та первинних організацій Профспілки працівників державних установ Херсонщини.

З вітальним словом до учасників семінару-навчання звернулася координатор Південного представництва Центру профспілкових знань Профспілки працівників державних установ України, голова Херсонської обласної організації Профспілки Людмила Татаринова, яка зазначила, що рекрутинг - обов'язковий та необхідний процес у кожній організації будь-якої сфери діяльності, в тому числі і у Профспілці. Від якості та ефективності даного напряму діяльності профспілкової організації залежить її результативність.«Наше з Вами завдання, як профспілкових лідерів, показати та пояснити спілчанам про «можливості» які надає профспілка та чому ми маємо профспілки», - підкреслила Людмила Григорівна.

На профспілкових викликах та завданнях, рекрутингу на робочому місці зосередила увагу учасників навчання тренер Південного представництва Центру профспілкових знань, член президії обласної організації профспілки, голова Нововоронцовської районної організації профспілки працівників державних установив України Олена Бриж. Разом з тренером Південного представництва Центру профспілкових знань, головою Великолепетиської районної організації профспілки працівників державних установ України Ольгою Тонюк учасники заходу обговорили питання: Чому ми повинні мати Профспілку? Чому я повинен бути членом Профспілки? Тренер Південного представництва Центру профспілкових знань, член президії обласної організації профспілки, голова первинної профспілкової організації Херсонської обласної державної адміністрації Руслан Сушкевич розкрив такі питання як способи та методи залучення нових членів до Профспілки, а також про силу Профспілки через призму її чисельності. Практичні вправи, які були проведені тренерами профспілки О.Бриж, О.Тонюк та Р.Сушкевичем щодо інструментів рекрутингу у Профспілці дали можливість продемонструвати профспілковим активістам, що профспілка – це, по-перше, можливість впливати на розвиток задля досягнення кращого майбутнього, побудованого на цінностях доброго суспільства. А по-друге, це ідея та розуміння того, що якщо ви робите справу разом з іншими, дотримуючись зобов'язань, ви сильніші та скоріше за все матимете успіх. Крім того, голови територіальних та первинних організацій Профспілки дійшли висновку, що одним з завдань профспілкового активіста, є спілкування з членами та іншими людьми на робочому місці, і що дуже важливо висвітлювати роботу профспілки, обговорювати проблеми, які турбують членів профспілки. Під час проведення дискусійної зали за темою семінару-навчання та підведення підсумків роботи було розроблено рекомендації щодо збереження членства та залучення нових членів до лав профспілки.

Робота пройшла активно та результативно. Очікування від участі в семінарі збулися: учасники отримали новий досвід, позитивні емоції, перейнялися вірою в силу Профспілок та налаштувалися  на успіх у подальшій роботі  в профспілковій команді. Ще раз переконалися в наступнумо:

- люди - члени профспілки дійсно були і залишаються фундаментом для розвитку Профспілки працівників державних установ України;

- задоволені члени є найкращими рекрутерами, а ефективна місцева профспілка є найкращою причиною, щоб стати її членом.

Фотозвіт з семінару:  https://photos.app.goo.gl/1E523bSyF2etMU8D6 

                                                                                                                                                                                                                          За інформацією Херсонського обласної організації                                                                                                                                                                                                                               Профспілки працівників державних установ України