Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук бере участь в окружній зустрічі Північно-Східного Європейського округу Європейської федерації профспілок громадського обслуговування, яка відбувається у м. Таллінн, Естонія.

изображение viber 2019 08 28 09 17 47

Основними питаннями, винесеними на порядок денний зустрічі є: роль профспілок у розв'язані проблеми державного боргу, звіт щодо соціально-економічного становища країн округу, дотримання прав профспілок та розвиток колективно-договірного процесу, звіт про проведену роботу з гендерної політики в країнах округу, а також вироблення стратегії реалізації рішень 10 Конгресу ЄФПГО, що відбувся в Дубіліні у червні цього року. Велика увага приділятиметься обміну досвідом профспілкової роботи.

изображение viber 2019 08 28 09 34 55

Так запланована сесія з питань естонської моделі регулювання виробничих конфліктів, виступ представників Фонду Фрідріха Еберта з питань співпраці з профспілками, вироблення механізмів реалізації декларації Міжнародної організації праці щодо боротьби з насиллям на робочому місці, органайзинг та організаційна робота в профспілці. Учасники зустрічі відвідають Рийгикогу — парламент Естонії. У рамках робочого візиту планується провести перемовини щодо покращення міжнародного співробітництва між Профспілкою працівників державних установ України та спорідненими профспілками країн округу.

Оксана Гузь, Професійна спілка працівників

державних установ України