Сьогодні, 10 червня, відбулося друге засідання президії Центрального комітету Профспілки працівників державних установ України в режимі відеоконференції.

Засідання відбулося під головуванням заступниці голови Профспілки Наталії ТИТАРЕНКО.

На порядку денному президії питання:

  • Про роботу організацій Профспілки Донецької, Закарпатської, Київської та Одеської областей щодо використання важелів соціального діалогу  для забезпечення   захисту  трудових  прав  працюючих та рекрутингу профспілкового членства;
  • Про звіт про укладання та виконання колективних договорів;
  • Про звіт про навчання у 2020 навчальному році у Профспілці.

На початку засідання президії, з нагоди 15 річниці з дня створення Об’єднаної профспілкової організації працівників органів Державної фінансової інспекції,  заступниця голови Профспілки Наталія ТИТАРЕНКО вручила Почесну грамоту Лідії ВОЗНЮК,  голові профспілкової організації та Подяку голови Профспілки - колективу об’єднаної профспілкової організації. 

изображение viber 2021prezydia                                                                                                                                 

Під час розгляду першого питання члени президії заслухали та обговорили доповіді голів Донецької ( Сергія ШЕВЦОВА.), Закарпатської (Діани ГОНДОРЧИН), Київської (Григорія ІВАНИЦЬКОГО) та Одеської (Олександра БУФЕТОВА) регіональних організацій Профспілки. Президія ЦК Профспілки відзначила, що результативність забезпечення захисту трудових прав працюючих та рекрутингової роботи залежать від ефективного використання всіх важелів соціального діалогу.

В процесі обговорення першого питання голови обласних організації Профспілки обмінялись досвідом налагодження соціального діалогу з головами об’єднаних територіальних громад, створення первинних профспілкових організацій в громадах та організації профспілкової роботи в умовах реформ.

Також на президії було заслухано звіт Профспілки по укладанню та виконанню колективних договорів за 2020 рік.

зщо.щьждтьдлтлотилотиющ

Відтак, дією колдоговорів охоплено 169203 працюючих, що складає 92,2% від їх загальної чисельності працюючих, це на 1,7% більше за показники минулого року.

Одне з рішень президії, за результатами розгляду даного питання, стосувалося проведення навчань для новообраного профспілкового активу первинних профспілкових організацій з питань колдоговірної роботи.

За результатами розгляду звіту про навчання профспілкових працівників і профактивістів було констатовано факт значного впливу пандемії COVID-19 на навчальний процес в Профспілці. Так, майже вдвічі, зменшилась кількість проведених навчальних заходів і, відповідно, кількість осіб, охоплених профспілковим навчанням.

Проте, в умовах адаптації до нових умов, Профспілкою взято курс на створення сучасної освітньої онлайн платформи профспілкових знань.

 

Профспілка працівників

державних установ України