27 вересня 2021 року відбулось підписання тристороннього Меморандуму про співпрацю між Профспілкою працівників державних установ України, Херсонською обласною державною адміністрацією та Херсонською обласною радою.

memorandumkherson3

 

memorandumkherson4

В підписанні Меморандуму прийняли участь голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук, голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко та в.о. голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Шибаєв.

memorandumkherson1

Голова Профспілки зазначив, що метою цього важливого документу є співпраця і консолідація зусиль сторін, спрямованих на захист трудових прав та соціально-економічних інтересів  працівників підприємств, установ та організацій Херсонської області, де діють організації Профспілки працівників державних установ України, поглиблення взаємодії в питаннях збереження єдності і цілісності членських організацій Профспілки.

memorandumkherson2

Меморандумом передбачено участь у здійсненні заходів у сфері соціального захисту, зайнятості працівників, умов їх праці та зарплати, що спрямовані на відстоювання трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників, у тому числі шляхом напрацювання спільних пропозицій та зауважень до проектів нормативно-правових актів, регіональних та місцевих програм соціально-економічного розвитку. Також документ передбачає забезпечення гідної оплати праці працівників, здійснення постійного та спільного моніторингу ситуації із оплати праці, виплати інших соціальних допомог, проведення спільних перевірок дотримання трудового та інших видів законодавства, вжиття вичерпних заходів щодо недопущення заборгованості з виплати заробітної плати та внесків на соціальне страхування, ініціювання притягнення винних посадових осіб до відповідальності (боржників із виплати заробітної плати) у порядку, визначеному законодавством.

memorandumkherson5

Невідємною частиною Меморандуму є і забезпечення розвитку соціального діалогу, у тому числі, через укладення колективних договорів в організаціях, підприємствах, установах області, регіональних угод, здійснення контролю за їх виконанням.

memorandumkherson6

У рамках зустрічі голова Профспілки Юрій Піжук відзначив голову Херсонської обласної ради Олександра Самойленка та в.о. голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Шибаєва за конструктивне розв’язання першочергових питань соціально-економічного захисту працюючих, сприяння діяльності профспілкових організацій почесним знаком профспілки «За соціальний діалог».

 

Профспілка працівників

державних установ України