2 лютого 2022р. прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15 і від 24 травня 2017 р. № 358» від 02.02.2022 № 89, якою розмір посадового окладу усім категоріям посад державної служби збільшився у середньому на 6,2%.

В ході прийняття Урядом постанови, відбулося зниження розмірів посадових окладів в прийнятій постанові у порівнянні з проектом постанови, який надходив на опрацювання профспілковій стороні. Адже, проектом постанови КМУ з аналогічною назвою, що надходив на розгляд профільних урядових комітетів, до Профспілки на опрацювання, як стороні соціального діалогу, та був підтриманий Профспілкою, передбачалося підвищення розміру посадового окладу зазначеній категорії від 8,2% до 9,8%, що відповідало збільшенню розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи станом на 01.12.2021 на 9,3%.

При цьому, посадовий оклад спеціаліста, провідного спеціаліста, головного спеціаліста державного органу, юрисдикція якого поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, міст обласного значення, після його підвищення у середньому на 6,2%, складає 4962 грн., 5100 грн., 5600грн. відповідно, що значно менше за розмір мінімальної заробітної плати в Україні (6500 грн.).

Такий підхід не забезпечує реалізацію задекларованої урядом реформи оплати праці державних службовців, яка передбачає конкурентоспроможну заробітну плату державних службовців на ринку праці, у тому числі, середньої та нижчої ланок.

Тому Профспілка звернулася до прем’єр-міністра України з проханням поінформувати Профспілку про причини, що зумовили таке зниження розмірів посадових окладів в прийнятій постанові уряду у порівнянні з проектом постанови, який надходив на опрацювання профспілковій стороні, а саме з урахуванням збільшення розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи станом на 01.12.2021 на 9,3% та надати інформацію про можливості збільшення розмірів посадових окладів у поточному році.

 

Профспілка працівників 

державних установ України