Щодо виконання норми колективного договору

На період воєнного стану, чинним законодавством, призупиняється дія статті 44 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі - Закон) та відповідні норми колективних договорів.

Саме цією статтею встановлюється обов’язок роботодавця відраховувати кошти первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу в розмірах, передбачених колективним договором та угодами, але не менше ніж 0,3% фонду оплати праці.

Водночас, у коментарі Міністерства економіки України, щодо застосування цієї норми Закону, який розміщений на їхньому сайті від 23.03.2022,  зазначається, що роботодавці на період воєнного стану не зобов’язані відраховувати такі кошти.

Але при цьому законодавством не заборонено проводити такі відрахування роботодавцем за наявності такої можливості.

Крім того, згідно зі статтею 14 Закону України «Про колективні договори і угоди» зміни і доповнення до колективного договору, угоди (зокрема і до норми відрахування коштів  первинній профспілковій організації) можуть вноситися тільки за взаємною згодою сторін, визначених колективним договором, угодою, та не можуть бути призупинені в односторонньому порядку.

Зазначені відрахування спрямовуються профспілковою організацією на необхідну підтримку працівників підприємства, установи, організації, які її  особливо потребують в умовах воєнного стану.