Від підриву Каховської ГЕС постраждала не лише Херсонська область: щонайменше 18 населених пунктів було підтоплено у сусідній Миколаївській області, зокрема – місто Снігурівка. Торік Снігурівку обстрілювала російська армія, місто перебувало в окупації більше восьми місяців, а тепер пережило повінь.

Після катастрофи на Каховській ГЕС річка Інгулець, що впадає в Дніпро, вийшла з берегів, підтопивши 13 прилеглих населених пунктів. Вона піднялася до шести метрів. Загалом у Снігурівській громаді було підтоплено 375 будинків, через повінь евакуйовано близько 700 людей.

Нині рівень води в Інгульці менш як на метр перевищує допустимий. Далі необхідно долати наслідки катастрофи. За словами місцевої влади, насамперед, перед нею стоять два завдання: забезпечення гуманітарною допомогою постраждалих та фіксація збитків.

22 червня 2023 року голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників державних установ Таміла Бугаєнко разом з головою обласної профради Любов Онищенко відвідали Снігурівщину, Під час візиту зустрілися з начальником Снігурівської міської військової адміністрації Іваном Кухтою та надали солідарну фінансову допомогу членам профспілок Снігурівської міської територіальної громади, які постраждали внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС.

mykolaiv20232

Миколаївська обласна організація профспілки працівників державних установ вдячна членським організаціям, які прийшли на допомогу та перерахували кошти на підтримку постраждалим від підриву російськими терористами Каховської ГЕС. Також, надано допомогу Херсонській обласній організації працівників державних установ.

Миколаївська обласна організація профспілки працівників державних установ окрім фінансової, надали продуктову гуманітарну допомогу та необхідні непродовольчі товари.

В Будинку спілок Миколаївської облпрофради орендують приміщення волонтери з Великобританії. Вони також долучились до надання профспілками гуманітарної допомоги постраждалим Снігурівщини. В селах Афанасіївка та Юріївка роздали людям, які зібрались біля місць видачі гуманітарної допомоги, продукти харчування та бутильовану воду.

Низький уклін всім небайдужим до чужої біди!

 

За інформацією Миколаївської

обласної організації профспілки