Луганська обласна організація Профспілки

11 січня 2022 року, перебуваючи у Станично-Луганській територіальній громаді, голова Луганського обласного комітету Профспілки Сергій Тихоновський зустрівся з керівником Станично-Луганської селищної військово-цивільної адміністрації Альбертом Зінченком, з яким були обговорені питання взаємодії сторін щодо захисту соціально-економічних і трудових прав працівників підприємств, установ та організацій Станично-Луганської громади.

За результатами зустрічі було підписано Угоду про співпрацю між Луганською обласною організацією Профспілки працівників державних установ України та Станично-Луганською селищною військово-цивільною адміністрацією.  

luganskdidzhest20222

luganskdidzhest20221

Нещодавно Луганська обласна організація Профспілки підписала Угоду про співпрацю зі Станично-Луганською селищною військово-цивільною адміністрацією. Тоді ж було досягнуто домовленості про проведення зустрічі керівництва обласного комітету Профспілки з працівниками селищної ВЦА щодо роз’яснення мети створення та діяльності первинної профспілкової організації, відповіді на питання про діяльність Профспілки.

Така зустріч відбулася 18 січня 2022 року у Станиці Луганській. В ній взяли участь голова обласного комітету Профспілки Сергій Тихоновський, його заступник Анатолій Журба, голова Щастинського райкому Зоя Євдокимова та керівник Станично-Луганської селищної ВЦА Альберт Зінченко.

Сергій Тихоновський розповів присутнім про мету та порядок створення первинної профспілкової організації, діяльність Профспілки та Луганської обласної організації по захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки, відповів на задані питання.

За підсумками зустрічі працівники ВЦА підтримали пропозицію щодо створення первинки та вирішили на наступному тижні, після проведення відповідної підготовчої роботи, провести установчі збори по створенню первинної профспілкової організації Станично-Луганської селищної ВЦА.

luganskdidzhest20223

luganskdidzhest20224

Перебуваючи з робочою поїздкою у Станично-Луганській громаді голова обкому Профспілки Сергій Тихоновський, його заступник Анатолій Журба та голова Щастинського райкому Зоя Євдокимова 18 січня 2022 року взяли участь в уставовчих зборах по створенню первинної профспілкової організації відділу ЦНАП Станично-Луганської селищної ВЦА.

Всі 18 працівників організації написали заяви про вступ у члени Профспілки. На установчих зборах були прийняті рішення: про створення первинної профспілкової організації відділу ЦНАП, про входження її до Профспілки та взяття на профспілковий облік та бухгалтерське обслуговування до Щастинської районної організації Профспілки працівників державних установ України.

Головою первинної профспілкової організації одноголосно була обрана Олеся Філатова, яка працює адміністратором у відділі ЦНАП.

Тож побажаємо новообраному голові плідної роботи  по захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки.

luganskdidzhest20225

18 січня 2022 року голова Луганського обласного комітету Профспілки Сергій Тихоновський та його заступник Анатолій Журба відвідали Новоайдарську селищну раду де зустрілися з її головою Ігорем Шопіним.

Під час зустрічі йшла мова про стан роботи по захисту соціально-економічних прав та інтересів працівників. В подальшому з метою координації сумісних дій у цьому напрямку, домовилися підписати Угоди про співпрацю між Луганською обласною організацією Профспілки працівників державних установ України та Новоайдарською селищною радою.  

26 січня 2021 року заступник голови обласного комітету Профспілки Анатолій Журба відвідав первинну профспілкову організацію Рубіжанського картонно-тарного комбінату, де зустрівся з головою первинки Миколою Крівошликовим та бухгалтером Оленою Нечаєвою. Варто відзначити, що ця первинна організація є однією з найчисельніших в обласній організації і станом на 01.01.2021 року об’єднує у своїх рядах 665 членів Профспілки.

Під час зустрічі були обговорені питання роботи профспілкового комітету комбінату щодо мотивації профспілкового членства та збільшення чисельності членів профспілки, захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки.

Окремо був розглянутий стан культурно-масової та оздоровчої роботи, якій профком традиційно уділяє особливу увагу з метою розвитку духовних, культурних потреб та оздоровлення спілчан та членів їх сімей. Микола Крівошликов детально розповів про хід реалізації Програми культурно-масової та оздоровчої роботи на 2022 рік.

luganskdidzhest20226

 

Закарпатська обласна організація Профспілки

Підтверджено репрезентативність Закарпатської обласної профспілкової організації працівників державних установ України.

У  зв’язку  із закінченням 5-річного терміну з моменту проходження оцінки відповідності критеріям репрезентативності Закарпатської обласної  профспілокової організації працівників державних установ, обком профспілки  подав відповідні документи  до відділення НСПП в Закарпатській області. За результатами комісії з опрацювання поданих матеріалів, відділенням НСПП у Закарпатській області прийнято рішення про відповідність критеріям та підтвердження репрезентативності обласної профспілкової організації  на територіальному рівні.

13 січня 2022 року, голові обласної профорганізації ДІАНІ ГОНДОРЧИН Свідоцтво про репрезентативність вручив ІВАН ПАЛКО, начальник Відділення НСПП в Закарпатській області.

В Свідоцтві зазначено, що обласна профспілкова організація працівників державних установ відповідає критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

Згідно Закону "Про соціальний діалог в Україні", суб'єкти соціального діалогу мають бути репрезентативними, тобто відповідати певним критеріям, зокрема : легалізація та статус, територіальна розгалуженість, загальна чисельність членів.

Обласна профспілкова організація працівників державних установ- налаштована на активну та ефективну  роботу  у важливому процесі ведення соціального діалогу!

zakarpattjadidzhest20221

13 січня 2022 року підписано Угоду про співробітництво між Закарпатською обласною профспілковою організацією працівників державних установ України та відділенням Національної служби посередництва і примирення в Закарпатській області. Підписали Угоду голова обласної профспілки ДІАНА ГОНДОРЧИН та начальник відділення НСПП ІВАН ПАЛКО.

Угода сприятиме налагодженню і всебічному розширенню співробітництва у системі соціального партнерства щодо договірного регулювання та удосконалення соціально-трудових відносин, досягнення взаєморозуміння, компромісів між сторонами соціального партнерства, запобігання виникненню та сприяння розв'язанню колективних трудових спорів( конфліктів).

Напрямки співробітництва в форматі даної Угоди, включають в себе:

- обмін інформацією про колективні трудові спори (конфлікти) та проведення засідань примирних органів;

- обмін інформацією про стан соціально-трудових відносин в трудових колективах підприємств, установ та організацій Закарпатської області;

- обміну інформацією про проведення акцій протесту, страйків та стихійних виступів;

- з метою підвищення рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин, надавати працівниками відділення консультацій з питань застосування чинних законодавчих та нормативно-правових актів по питанням соціально-трудових відносин та проведення примирних процедур.

Угода набирає чинності із моменту її підписання та охоплює період 2022-2027 роки.

zakarpattjadidzhest20223

Хмельницька обласна організація Профспілки

Обласна організація Профспілки розширює соціальний діалог

25 січня 2022 року відбулася зустріч Голови Федерації профспілок Хмельницької області Олега Сковороднікова та голови обласної організації Профспілки працівників державних установ України Надії Лисик із головою Хмельницької обласної ради Віолетою Лабазюк.

Під час зустрічі Олег Сковородніков поінформував про діяльність та ініціативи ФП області, її членських галузевих організацій з питань, спрямованих на захист трудових прав та соціально-економічних інтересів працівників підприємств, установ та організацій області, де діють профспілкові організації. Це особливо актуально сьогодні - в період стрімкого зростання цін і тарифів на енергоносії, які значно вплинули на роботу підприємств, суттєво збільшивши фінансове навантаження.

Обговорено питання налагодження шляхів співпраці між обласною радою, комунальними підприємствами обласної комунальної власності та Федерацією профспілок Хмельницької області у напрямку захисту інтересів працюючих, вирішення наявних проблем соціальної справедливості, соціального страхування працівників, покращення умов праці та підвищення рівня заробітної плати.

Надія Лисик закцентувала увагу на забезпеченні захисту трудових прав та соціально-економічних інтересів працівників органів місцевого самоврядування, відновленні та створенні первинних профспілкових організацій в об'єднаних територіальних громадах області.

Віолета Лабазюк висловила сподівання, що з метою визначення напрямів соціального партнерства обласна рада спільно з Федерацією профспілок Хмельницької області та обласною організацією Профспілки працівників державних установ активно співпрацюватимуть, спрямувавши зусилля на виконання законодавства України для забезпечення ефективної діяльності первинних профспілкових організацій, у тому числі облради, на захист інтересів членів профспілки, на дотримання умов колективного договору як механізму регулювання соціально-трудових відносин найманих працівників і роботодавця, надання методичної та правової допомоги, здійснення соціального і правового захисту членів профспілки.

Khmelnytskdidzhest202221

 

Профспілка працівників

державних установ України