Рішення щодо фінансової мотивації працівників державних органів, які працюють на територіях бойових дій та можливих бойових дій прийнято!

Восени минулого року Профспілка, відповідно звернень державних службовців Запоріжчини, порушила клопотання перед НАДС щодо необхідності підвищення заробітних плат працівникам державних органів, що виконують службові обов’язки на територіях близьких до бойових дій.

Ініціативу, в т.ч. і наших спілчан, було підтримано, і 25 квітня постановою Кабінету Міністрів України      № 391 «Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану» було ухвалено рішення про підвищення окладів працівникам державних органів, які  працюють на територіях, де тривають активні чи можливі бойові дії.

Зазначеною постановою встановлено, що на період дії воєнного стану для працівників державних органів, зокрема, персоналу територіальних органів ЦОВВ, апаратів судів, військових адміністрацій, інших державних органів , які безпосередньо працюють на територіях активних бойових дій посадові оклади визначаються з урахуванням коефіцієнта 2, а на територіях можливих бойових дій – з урахуванням коефіцієнта 1,5. Постанова набирає чинності з дня її опублікування і застосовується до припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

 

Профспілка працівників

державних установ України