З 29 вересня по 01 жовтня 2021 року у м. Чернігові на базі навчально-методичного центру Федерації профспілок Чернігівської області  відбулися семінари за програмою «Базовий курс навчання профактиву» в рамках реалізації спільного проекту «Розвиток державного сектору в Україні» між  Профспілкою працівників державних установ України та Профспілкою державних службовців Швеції Fackfӧrbundet ST.

Під час урочистого відкриття учасників базового курсу привітали Наталія ШАРАПА, заступниця голови Профспілки працівників державних установ України, Анатолій ЖУРБА, заступник голови Луганської обласної організації Профспілки, координатор Східного регіонального представництва Центру профспілкових знань, Сергій ШЕВЦОВ, голова Донецької регіональної організації Профспілки та Тетяна ОСАДЧА, керівниця Чернігівського НМЦ Профспілок.

basovyicourseckhid1

Участь у семінарах взяли 67 профспілкових активістів, представників Східного регіонального центру профспілкових знань з Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Луганської, Полтавської, Харківської областей та представників Об’єднаної профспілкової організації працівників органів Державної фінансової інспекції України.

basovyicourseckhid2

Серед учасників – голови та заступники первинних профспілкових організацій, новообрані голови первинних профспілкових організацій, члени профкомів, члени Молодіжних рад регіональних організацій Профспілки, профактивісти.

basovyicourseckhid3

basovyicourseckhid4

Під час проведення навчальних сесій основна увага була зосереджена на необхідності переосмислення підходів до організації профспілкової роботи в умовах реформ, адаптації до сучасних викликів, підвищення правової обізнаності спілчан.

Протягом трьох навчальних днів спілчани разом з тренерами Віталієм КОПИШЕМ, Володимиром КОВАЛЬЧУКОМ, Світланою ОВДІЄНКО, Тамарою НАЗІНОЮ та Іриною ГЛУШКО говорили про історію профспілкового руху, організаційну та інформаційну роботу, соціальний діалог та колдоговірну роботу, особливості правового захисту спілчан та зміни в трудовому законодавсті, фінансову роботу, психологію та особистісний розвиток профспілкового лідера.

basovyicourseckhid5

basovyicourseckhid6

Під час тренінгових сесій були застосовані інтерактивні методи викладання, презентаційні блоки, робота в групах, обмін думками та профільні дискусії.

Також учасники навчились працювати з соціальними медіа, створювати інформаційні повідомлення, опанували механізми правового захисту членів первинної організації профспілки, дізнались про умови складання ефективних колективних договорів. Як і завжди, під час навчань, велика увага приділялась не лише теоретичній частині, але і практичному застосуванню набутих знань.

basovyicourseckhid7

По завершенню навчання учасники отримали свідоцтва з успішного опанування «Базового курсу навчання профактиву».

basovyicourseckhid8

basovyicourseckhid9

basovyicourseckhid10

basovyicourseckhid11

Профспілка працівників державних установ України висловлює вдячність тренерському складу Тренерської мережі Профспілки, за професійний, креативний та цікавий виклад навчальних модулів.

Більше фотоматеріалу на офіційній сторінці у вкладці «Фотогалерея» та у соціальній мережі Facebook.

 

Відділ навчання, інформаційного забезпечення

та міжнародного співробітництва Профспілки