Реформування оплати праці державних службовців завжди було і залишається пріоритетним для нашої Профспілки.


Під егідою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування створено Робочу групу з доопрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України "Про державну службу' щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі кваліфікації посад (реєстр. N8222). Профспілку в ній представляє заступниця Голови Профспілки Наталія Шарапа.

2 жовтня відбулось чергове засідання робочої групи, на якому головував Керівник Робочої групи - народний депутат України, голова підкомітету з питань державної служби Комітету Д.Чорний.

RobochagroupNACS

На порядку денному розглядались питання:

- визначення мінімального розміру посадового окладу на посадах державної служби;

- преміювання державних службовців;

- формування фонду оплати праці державних службовців у державному органі;

- співставлення рівня оплати праці з приватним сектором;

- максимальний розміір надбавок за вислугу років на державній службі;

- набрання чинності законом.

Наталія Шарапа, у ході засідання, акцентувала  увагу на розмірі гарантованого рівня посадового окладу державного службовця, який Профспілка відстоює багато років прспіль, а саме - два мінімальних посадових оклади, а також недопустимості підходів до зменшення складових варіативніої частини заробітної плати (премії, надбавка за вислугу років), які не сприятимуть суттєвому росту заробітної плати на нижчих посадах категорії В.

Наступе засідання робочої групи відбудеться через два тижні.