Продовжується реалізація проекту «Розширення прав і можливостей профспілкової молоді» , який Профспілка реалізує спільно з Шведською профспілковою державних службовців Fackforbundet ST.

15 жовтня відбувся вебінару на тему «Роль профспілок у досягненні гендерної рівності».

genderequality5

Сьогодні, в умовах війни та глобальних цифрових змін, профспілкам дуже важливо збільшувати свої можливості щодо захисту спілчан від усіх видів дискримінації, мобінгу, харасменту на робочих місцях, працювати над створенням гідних умов праці.  

На вебінарі учасники мали змогу почути досвід шведських колег щодо забезпечення гендерної рівності.

Оса Форселл – старший науковий співробітник Шведської конфедерації професійних працівників та Ліза Донован – юридичний радник  Шведської конфедерації професійних працівників поділились з учасниками інформацією щодо боротьби профспілок Швеції за гендерну рівність, програм профспілкової політики, стратегій та методів просування гендерної рівності, навели приклади адвокаційних кампаній. Також обговорили питання стосовно Конвенції МОП 190.

genderequality7

Мікаель Андерссон, омбудсмен і експерт з переговорів Fackforbundet ST поділився досвідом шведських профспілок щодо сприяння гендерній рівності за допомогою колективних договорів.

genderequality6

Дякуємо усім учасникам вебінару за роботу.

Працюємо далі.