12 жовтня ц.р., у м. Бородянка, відбувся IV Міжнародний фестиваль «АРТтерапія. Зцілення та ресурс», який організований Громадською організацією «Міжнародна асоціація психологів та тренерів-експертів» та Тренінговим Центром Наталії Сабліної, за сприяння Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації населення Міністерства у справах ветеранів України»  (Київська область), де він і проходив.

Майже 150 учасників та тренерів приїхали з різних куточків України та понад 60 учасників доєднались онлайн, щоб поділитись знаннями, практиками та ресурсом.

artseminar1

Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення відновлений з руїн за 7 місяців, після варварських бомбардувань російської армії у 2022 році, опікується сьогодні не лише героями-захисниками, але і їх родинами, та постав перед гостями заходу як затишна та комфортна для відвудувачів будівля.

artseminar4

У заході, на запрошення голови  ГО  «Міжнародна асоціація психологів та тренерів-експертів» Наталії Сабліної, взяли участь представники Профспілки, а саме: заступниця голови Профспілки Наталія Шарапа, делегація профактиву Київської області – староста Тарасівського старостинського округу Вікторія Бесарабець, уповноважена особа на здійснення окремих обов’язків cтарости Княжицького старостинського округу Оксана Черноус, головний бухгалтер Броварського міського центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Ірина Дерій та Ірина Сліпчук, практичний психолог цього закладу.

artseminar3

У  своєму вітальному слові Наталія Шарапа наголосила, що для профспілки є дуже важливою співпраця з громадською організацією та тренінговим центром, які очолює знана психологиня Наталія Сабліна, залучення спілчан до  їх проектів, оскільки вони надають нові знання психології, міжособистісного спілкування, що вкрай потрібно для практичної діяльності  органів місцевого самоврядування та державних органів.

Артфестиваль став майданчиком по обміну досвідом в комунікативній роботі з військовими, ветеранами та цивільним населеннням України, сучасній  психологічній допомозі усім, хто зазнає травм війни у сьогоденні.

artseminar2

Впродовж дня  учасники заходу долучились до цікавих численних майстер-класів, новітніх авторських технік арттерапії, зокрема, нейрокінцугі, а також тілесно-орієнтованої психотерапії, ігротерапії тощо.

Захід дав його учасникам ресурс , можливості, нові знання та знайомства, а також гарний настрій та налаштованість до впровадження отриманих кейсів на практиці.