У рамках програми «Відновлення українських профспілок та посилення соціального діалогу», ініційованої Union to Union – 26-27 вересня в місті Чернівці, відбулася стратегічна сесія для голів всеукраїнських галузевих профспілкових організацій.
Union to Union – організація, що займається розвитком міжнародного співробітництва шведського профспілкового руху і зосереджена на створенні сильних демократичних профспілок та гідних робочих місць у всьому світі.
Основною метою стратегічної сесії було обговорення викликів та потреб галузевих профспілок з урахуванням процесу євроінтеграції та особливостей роботи в умовах воєнного стану. Основні акценти були зроблені на посиленні співпраці та солідарній підтримці між українськими та шведськими профспілковими організаціями, зокрема з Union to Union.

stratigicsession2
Враховуючи багаторічну співпрацю та партнерство, Union to Union було запропоновано Профспілці працівників державних установ України, стати співорганізатором і модератором заходів з української сторони.
Сесію відкрили: голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук, генеральна секретарка Union to Union Марія Нюберг, менеджерка зі стратегічного планування Union to Union Лана Віллебранд та голова Чернівецької облпрофради Володимир Барабах.

stratigicsession1

 

stratigicsession3
Також від Union to Union була присутня Оксана Гузь, координаторка програми «Відновлення українських профспілок та посилення соціального діалогу». Оксана Гузь виступила з презентацією про особливості роботи шведського профспілкового руху та основні завдання Union to Union.
Крім того у заході взяла участь Наталія Сабліна, голова ГО «Міжнародна асоціація психологів та тренерів-експертів», яка разом з учасниками обговорювала питання командоутворення та лідерства в умовах війни.
Робота учасників стратегічної сесії була зосереджена на чотирьох тематичних напрямках діяльності Union to Union:
1. Незалежні та демократичні профспілки;
2. Соціальний діалог та справедливий перехід;
3. Профспілковий вплив на вразливі сектори;
4. Гендерна рівність та різноманіття.


Під час обговорення цих напрямків учасники стратегічної сесії зосередилися на потребах і викликах галузевих профспілкових організацій у контексті зміцнення спроможності профспілок, євроінтеграції та відновлення країни у післявоєнний період.


Учасники також обговорили низку питань, які є спільними для більшості галузевих профспілок, зокрема щодо органайзингу, мотиваційних сервісів, дотримання внутрішньої демократії в профспілковому середовищі, розвитку соціального діалогу, використання глобальних галузевих угод та міжнародних стандартів, а також залучення жінок, молоді та працівників у неформальному секторі економіки.


Дякуємо всім учасникам за плідну роботу.